Kaune jaunieji futbolininkai kovos dėl „Futbolo legiono“ taurės

Sekmadienį Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, liesis emocijos. Dėl Vaikų ir jaunimo futbolo akademijos „Futbolo legionas“ įsteigtos taurės varžysis devynerių ir dešimties metų berniukai.

Tarptautiniame turnyre dalyvaus jaunieji futbolininkai iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Marijampolės, Kėdainių, Jonavos, Kazlų Rūdos. Atvyks ir svečiai iš Lenkijos. Devymečiai kovas pradės 9 val., baigs – 13:30. Vyresni berniukai rungtyniaus nuo 14 iki 18 val. Kiekvienoje amžiaus grupėje jėgas išbandys po 10 komandų. Vaikai aikštėje žais 7 prieš 7.

„Turnyras buvo tradicinis, vėliau padaryta šiokia tokia pertrauka. Pavasarį vykdavo turnyrai ŪBIG taurei laimėti, o rudenį – „Futbolo legiono“. Šį kartą varžybas rengia Vaikų ir jaunimo futbolo akademija „Futbolo legionas“, - pasakojo jos direktorius Mantas Babianskas.

Pasak jo, turnyras pirmą kartą vyks S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Ankstesniais metais vaikai rungtyniaudavo NFA aikštėje. „Nepamenu, kad vaikai kada nors būtų žaidę pagrindiniame miesto stadione. Jiems bus labai smagu žaisti ant vejos. Per mūsų rengiamas varžybas emocijos liejasi per kraštus. Norime, kad rezultatai neužgožtų gerų emocijų. Vaikų varžybose svarbiausia ne rezultatai, o tai, kad berniukai puikiai praleistų laiką, patirtų džiaugsmą“, - tvirtino M.Babianskas.

Ateinantį pavasarį bus surengtas gerokai didesnis turnyras ŪBIG taurei laimėti. Jis truks kelias dienas, o tarp jaunųjų sportininkų pamatysime daugiau komandų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių