Kaune - benamių futbolo turnyras

Pasaulio benamių futbolo čempionatai HWC ( Homeless World Cup ) vyksta jau daugiau kaip 10 metų. Lietuva dalyvavo septyniuose čempionatuose. Šių varžybų tikslas - futbolo pagalba padėti žmonėms, turintiems problemų dėl alkoholio ar narkotikų vartojimo, sugrįžti į normalų gyvenimą.Pasaulio čempionatuose dalyvauja komandos iš 48 -ių šalių. Paskutinėje reitingų lentelėje Lietuvos komanda tarp 75 -ių šalių yra 6-oje vietoje! (  http://www.homelessworldcup.org/news/teams-rankings-for-the-poznan-2013-homeless ).

Pirmoji Lietuvoje komanda, vienijanti žmones turinčius šių problemų, susibūrė 2006 metais FK''Fenikso'' pavadinimu. Šiandien tokių komandų jau yra apie dešimt.Dauguma jų tai reabilitacijos centrų komandos.

Liepos 20-21 dienomis Kaune, prie Dariaus ir Girėno stadiono, vyks Lietuvos benamių futbolo turnyras. Tai ne pirmas toks turnyras, tačiau pirmą kartą Lietuvoje bus žaidžiama pagal tikras HWC taisykles tikrų išmatavimų aikštelėje.

Turnyre dalyvaus aštuonios komandos: dvi Kauno ''Fenikso'', ''Liberna'' Vilnius, "Meikštų dvaras'' Ignalinos raj. ''Index" Vilnius, "Sugrįžimas" Kauno raj., "Put Domoj" Sankt Peterburgas Rusija ir Lietuvos rinktinė, besiruošianti Pasaulio benamių futbolo čempionatui.

Varžybų laikas šeštadienį ir sekmadienį 12-17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių