Kamuolį gainiojo ir kiškis Hansas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje netilo džiugus šurmulys – įstaigoje vyko respublikinio projekto „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“ finalinis renginys.

Priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai ir pirmų klasių mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos ir norintys žaisti futbolą, šiai džiugiai šventei ruošėsi dvi savaites. Projektas  apjungė ne tik priešmokyklinio ugdymo grupės vaikus bei pirmokėlius, bet ir vyresniųjų klasių mokinius, rengusius sportinių šokių programą bei savanoriškai talkinusius šventės organizatoriams.

Jau trečius metus iš eilės  priešmokyklinio ugdymo grupės vaikus, pirmųjų klasių mokinius lanko kiškis Hansas, padedantis mažiesiems smagiai mokytis vokiečių kalbos.  Šį kartą, apjungus du projektus, kiškis Hansas pakvietė pabūti kartu, augti sveikais ir pažaisti futbolą.

Įvykęs renginys buvo orientuotas  į užsienio kalbų mokymąsi, judėjimo populiarinimą  bei daugelį vaikų gebėjimų: motorikos, koordinacijos lavinimą, socialinius įgūdžių, matematinių gebėjimų ugdymą, užsienio kalbos mokymąsi bei sveiko gyvenimo būdo propagavimą.  Drauge buvo apjungtas vokiečių kalbos ankstyvojo mokymosi projektas „Vokiečių kalba su kiškiu Hansu“ ir vaikų fizinis aktyvumas.

  Į šį projektą įsijungė apie šimtas gimnazijos mokinių. Kad renginys pavyko puikiai, liudijo plačios vaikų šypsenos, patirtos geros emocijos, vaikų noras būti, sportuoti bei mokytis drauge.

Šventėje, kurį organizavo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokytojų kolektyvas, dalyvavo ne tik mokiniai ir jų tėveliai, bet ir svečiai - projekto iniciatoriai ir globėjai – Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos „Goethe“ instituto atstovai, šiais metais apjungę pajėgas vardan kilnių tikslų.

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, vienintelė Lietuvoje ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo ilgoji gimnazija,  nestokoja iniciatyvų ir kitose veiklose. 

Pavasarį gimnazijoje vyks tradiciniu tampantis renginys – nacionalinė pamoka   „EKO idėjos Lietuvai“, į kurį kasmet  kviečiama  ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir visos Lietuvos ugdymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių