KAM skatins vaikų dalyvavimą sportinėje veikloje

Penktadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartimi Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir LFF siekia bendradarbiauti regioniniu ir respublikiniu lygiu, skatinant vaikų ir jaunimo iki 18 metų amžiaus dalyvavimą masinio futbolo sporto veikloje, įgyvendinant LFF vaikų ir masinio futbolo programą „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" programą, tuo prisidedant prie Lietuvos Vyriausybės patvirtintos Vaikų ir jaunimo socializacijos programos įgyvendinimo, taip pat siekiant ugdyti pilietiškus ir socialiai atsakingus jaunuolius.

„Lietuvos futbolo federacija - pirmoji sporto federacija, su kuria pasirašome tokio pobūdžio bendradarbiavimo sutartį. Ministerija suinteresuota, kad jaunoji mūsų karta gyventų aktyvų ir sveiką gyvenimą, kad Lietuvos kariuomenėje tarnautų sveiki, stiprūs Lietuvos jaunuoliai, taip pat džiaugiamės galėdami prisidėti prie sporto karaliaus - futbolo - stiprinimo Lietuvoje", - po iškilmingos sutarties pasirašymo ceremonijos sakė ministras Juozas Olekas.

Abi šalys įsipareigojo bendradarbiauti, kuriant ir įgyvendinant vaikų ir jaunimo socialinio ugdymo švietimo įstaigose projektus, telkti vietos bendruomenes ir socialinius partnerius, raginti juos dalyvauti rūpinantis vaikų ir jaunimo socializacija, skatinti vaikų tautiškumą ir pilietiškumą, jų užimtumą atostogų metu, supažindinant vaikus su Lietuvos kariuomene, ugdant vaikų ir jaunimo psichologinį atsparumą žalingiems aplinkos veiksniams.

KAM įsipareigojo remti pagal galimybes masinio futbolo plėtotę, įgyvendindama Lietuvos Vyriausybės patvirtintą Vaikų ir jaunimo socializacijos programą, suteikti LFF programos dalyviams galimybę lankytis savo objektuose, kviesti juos į KAM ir kariuomenės renginius.

LFF savo ruožtu įsipareigojo propaguoti Lietuvos kariuomenę, valstybės saugumo politiką, Lietuvos kariuomenės vaidmenį užtikrinant saugumą, formuoti teigiamą kariuomenės įvaizdį, kelti jos autoritetą visuomenėje, palaikyti glaudžius ryšius su KAM, Lietuvos kariuomene bei jos padaliniais.

Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius, teigiamai įvertindamas LFF ir KAM  bendradarbiavimą, pabrėžė, jog KAM jau yra prisidėjusi prie LFF vykdomo projekto vaikų namų auklėtiniams organizavimo. „ LFF  organizuoja vis daugiau  projektų, skirtų jaunajai kartai. Kiekvienais metais federacijos vykdoma  masinio futbolo vystymo programa „Sugrąžinkime vaikus į stadionus"  pritraukia vis daugiau jaunimo", - sakė viceprezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių