„Jonavos“ klube – legionieriaus duonos ragavęs vartininkas

  • Teksto dydis:

Prie „Jonavos“ klubo prisijungė naujas komandos narys – legionieriaus duonos ragavęs ir patirties A lygoje turintis vartininkas Povilas Valinčius.

Klubui abipusiu susitarimu nutraukus sutartį su antruoju komandos vartininku Mariumi Šalkausku, į ekipą pakviestas tarptautinės patirties turintis 27 m. vartų sargas P. Valinčius, kuris jau buvo registruotas rungtynėms su Vilniaus „Žalgiriu“. Žaidėjas profesionalo karjerą pradėjo jau neegzistuojančioje Vilniaus „Vėtroje“.

„Būdamas 16 m. karjerą pradėjau antroje „Vėtros“ komandoje, paskui patekau į pagrindinę komandą. Vėliau dvejus metus praleidau Marijampolės „Sūduvoje“, po to nusprendžiau išvykti į Rumuniją, kur praleidau dvejus su puse metų. Baigęs žaisti ten, grįžau į gimtinę, bet sezonas jau buvo prasidėjęs, todėl pažįstamas treneris porai mėnesių pakvietė į „MRU Vilnius“ ekipą. Po kiek laiko karjera pakrypo į „Šiaulius“ ir Klaipėdos „Atlantą“, kur praleidau po sezoną“, – apie savo karjerą pasakojo klubo naujokas.

Įdomu tai, kad P. Valinčiui karjeros pradžioje teko žaisti kartu su dabartiniu „Jonavos“ vyr. treneriu Donatu Vencevičiumi.

„Prieš atvykdamas į „Jonavą“ jau iš anksčiau pažinojau kelis žaidėjus, trenerius. Su D. Vencevičiumi kartu žaidėme ir „Vėtros“ dublerių komandoje, vėliau jis tapo pagrindinės komandos treneriu. Vėliau perėjęs į „Sūduvą“ ir tapęs vyr. strategu, jis vėl mane pasikvietė. Džiaugiuosi kvietimu atvykti į klubą. Sąlygos čia dirbti labai geros: yra ir natūralios, ir dirbtinės dangos aikštės“, – sakė „Jonavos“ vartininkas.

P. Valinčius jau savaitę treniruojasi su komandos vartus nuo sezono pradžios ginančiu legionieriumi iš Lenkijos Karoliu Saliku, o svarbiausiu tikslu jis laiko komandos pergales.

„Pirmiausia noriu įgauti gerą formą ir pakovoti dėl vietos startinėje sudėtyje. Bet svarbiausia, kad komanda pasiektų pergalių. Manau, dabartinė mūsų vieta lentelėje neatspinti mūsų galimybių – galime būti daug geresni. Su puikiu treneriu, kolektyvu stengsimės pakilti aukščiau“, – savo tikslus dėstė komandos vartų sargas.

„Jonavos“ vartininkų treneris Artūras Ramoška teigė, kad naujo komandos nario patirtis tikrai pravers klubui. „Povilas yra pakankamai patirties turintis vartininkas, žaidęs A lygoje ir Rumunijos čempionate. Manau, jo patirtis ir gebėjimai pravers komandai, be to, sudarys konkurenciją K. Salikui. Tiesa, jam dar reikia įgauti formą, kurį laiką jis nežaidė, bet treniruosimės ir stengsimės jam padėti. O kad gebėjimų jis turi, įrodė žaisdamas ne vienoje komandoje“, – apie savo auklėtinį kalbėjo A. Ramoška.

P. Valinčius jau šį penktadienį gali debiutuoti II lygoje žaidžiančioje „Jonavos B“ ekipoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių