„Jonava“ žada laikytis sąžiningo žaidimo principų

  • Teksto dydis:

Iki A lygos starto likus vos kelioms dienoms, „Jonava“ baigė komandos komplektaciją ir ruošiasi pirmam čempionato turui su Marijampolės „Sūduva“.

Donato Vencevičiaus, Mindaugo Čepo ir Artūro Ramoškos treniruojama ekipa savaitgalį baigė draugiškų rungtynių ciklą, su kuriuo užbaigtas ir komandos komplektacijos etapas. Rinkdamasis naujus žaidėjus, klubas laikėsi sąžiningo žaidimo (angl. fair play) principų ir, bendradarbiaudamas su Lietuvos futbolo federacija bei kitomis institucijomis, atsakingai tikrino naujų žaidėjų biografiją ir geranoriškai teikė visą informaciją. „Jonavos“ atstovai ne kartą pabrėžė, kad skaidraus žaidimo propagavimas – vienas iš klubo prioritetų.

Kalbėdamas apie pasiruošimo etapą, vyr. treneris D.Vencevičius patikino, kad jis, nepaisant nuolatinio atvykstančių žaidėjų srauto, praėjo sėkmingai.

„Esu patenkintas komandos pasiruošimu, nors šį procesą šiek tiek ir trikdė nuolatiniai atvykstančių į peržiūrą žaidėjų srautai. Klube likusių sportininkų darbu esu patenkintas. Aišku, laiko treneriams visada yra per mažai. Visgi manau, kad esame pasiruošę. Draugiškos rungtynės parodė, kad galime žaisti ir galime tą daryti gerai, tačiau A lyga atsakys į visus klausimus. Draugiškos rungtynės lieka draugiškomis, o čempionatas parodys tikrą mūsų veidą“, – sakė „Jonavos“ vyr. treneris.

Po kelerių metų pertraukos iš Lenkijos į Lietuvą sugrįžęs futbolo specialistas, kuris darbą „Jonavos“ klube pradėjo metų pradžioje, teigė, kad jo vadovaujamam trenerių štabui pavyko surinkti jų žaidimo filosofiją atitinkančius žaidėjus.

„Futbole nieko 100 proc. negalima tvirtinti, bet galiu sakyti, kad peržiūros ir komplektacija jau baigti. Tiesa, jei atsirastų dar koks geras žaidėjas, – jam durys nebūtų uždarytos. Manau, kad susirinkome mūsų žaidimui tinkamus žaidėjus, o čempionatas parodys, ko esame verti. Kiekvienoje pozicijoje turime konkurenciją ir sportininkai turi tai suprasti. Rungtynių dieną ir per treniruotes atsirinksime, mūsų manymu, geriausiai tai dienai tinkančius žaidėjus. Dėl savo vietos futbolininkai turės kovoti kiekvieną dieną, o mūsų, trenerių, darbas – juos įvertinti ir atsirinkti geriausius“, – kalbėjo D.Vencevičius.

Šią savaitę „Jonavos“ futbolininkai pradės ruoštis artėjančiam pirmam A lygos susitikimui su Marijampolės „Sūduva“, kuris įvyks kovo 4 d.

„Šią savaitę sunkių treniruočių nebus. Tikslingai ruošimės pirmam čempionato susitikimui. Treniruotėse daug analizuosime savo sužaistas rungtynes, varžovus ir skirsime daug dėmesio taktikai“, – šios savaitės planus vardijo „Jonavos“ vyr. strategas.

Prieš čempionato pradžią, kovo 1 d., „Jonavos“ žaidėjai, treneriai ir vadovybė tradiciškai susitiks su Jonavos miesto valdžia bei žiniasklaidos atstovais, kuriems pristatys dabartinės komandos narius, šių metų tikslus ir planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių