„Jonava“ pasirengusi „Sūduvai“ mesti rimtą iššūkį

  • Teksto dydis:

Po rinktinių pertraukos sugrįžusiose šalies futbolo pirmenybėse „Jonavos“ klubo laukia du rimti išbandymai – A lygos lentelės lyderiai. Ketvirtadienio vakarą A lygos XV ratą jonaviškiai išvykoje užbaigs su solidžiai šį sezoną atrodančia Marijampolės „Sūduva“.

Kol Martynas Dapkus ir Benas Spietinis dalyvavo vyrų ir jaunimo (U-21) rinktinių stovyklose, likę klubo žaidėjai, tarp kurių jau nėra išvykusių Andrejaus Čuchlėjaus ir Vitalijaus Barinovo, šiek tiek pailsėję intensyviai ruošėsi trečiam A lygos ratui.

Gynėjo Juliaus Aleksandravičiaus teigimu, pertrauka komandai išėjo į naudą.

„Turėjome kelias laisvas dienas, per jas pailsėjome ir vėl pradėjome ruoštis artėjančioms svarbioms rungtynėms. Turėjome visą pasiruošimo savaitę, per kurią kas antrą dieną organizavome po dvi treniruotes. Viskas sklandžiai pavyko ir esame fiziškai pasiruošę. Trečiame rate, manau, kiekviena komanda kelia sau aukščiausius tikslus ir kovoja dėl pergalių. Mano nuomone, šiuo metu mums svarbiausia apsiginti ir išlaikyti vartus „sausus“, o progų įmušti mes visada susikuriame, tik reikia jas išnaudoti, tai yra gerinti jų realizaciją“, – kalbėjo „Jonavos“ gynėjas.

Po dviejų svarbių pergalių jonaviškiai (15 taškų) antrą ratą, kuriame jie surinko devynis taškus, užbaigė skaudžiu pralaimėjimu Kauno „Stumbrui“, kuris juos nustūmė į šeštą poziciją, o po vakarykščių kauniečių ir „Trakų“ nulinių lygiųjų Donato Vencevičiaus auklėtiniai atsidūrė septintoje lentelės vietoje.

Nuotaiką sau antro rato pabaigoje sugadino ir Marijampolės klubas. Iki tol gana užtikrintai taškus rinkusi „Sūduva“ (26 taškai, 2 vieta) paskutiniame susitikime išvykoje 0:2 (0:1) nusileido „Trakams“ ir patyrė tik antrą pralaimėjimą šiame sezone. Pertraukos metu varžovai susitiko su Latvijos klubu „Jelgava“, kurį draugiškose rungtynėse įveikė 2:0 (2:0).

„Marijampolės klubas rodo kokybišką futbolą. Kaip ir visuomet, komanda yra kovinga, turi stiprius kraštus, taip pat žaidimą kontroliuojančius žaidėjus viduryje. Visgi šiandien tikimės tik pergales ir norime parsivežti namo tris svarbius taškus“, – varžovų stipriąsias puses pabrėžė J.Aleksandravičius.

Pirmasis klubų susitikimas sezono pradžioje pasibaigė neįtikėtinu trileriu 3:3 (1:1), balandžio pabaigoje po atkaklios ir kortelės pažymėtos kovos marijampoliečiai svečiuose šventė pergalę 1:4 (1:0), o jonaviškių viltys pakovoti dėl pergalės sugriuvo po J.Aleksandravičiaus gautos raudonos kortelės.

„Tada praleidome greitą įvartį, pritrūko koncentracijos pirmosiomis minutėmis, na o vėliau ta raudona kortelė visiškai išbalansavo mūsų žaidimą. Dabar po pertraukos esame išsiilgę rungtynių. Pirmosios laukia su „Sūduva“. Manau, jose viskas turėtų būti gerai, svarbiausia yra susikaupimas ir didelis noras laimėti. Vėliau namuose lauks Vilniaus „Žalgiris“. Šiame susitikime mums turėtų padėti namų sienos, bet kol kas galvojame tik apie kovą su Marijampolės klubu“, – apie laukiančias rungtynes kalbėjo „Jonavos“ futbolininkas.

Klubų susitikimas ARVI futbolo arenoje (stadione) ketvirtadienio vakarą (birželio 15 d.) prasidės 20.00 val.


Šiame straipsnyje: JonavaSūduvaA lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių