Jaunieji Edinburgo talentai garsiajam „Liverpool“ parodė dantis

Iki Europos futbolo lygos turnyro pagrindinio etapo komandoms lieka vienas slenkstis. Jaunatviško entuziazmo kupinas „lietuviškasis“ Edinburgo „Hearts“ neslepia ambicijų sukurti sensaciją, tuo tarpu Lietuvos čempionui Panevėžio „Ekranui“ atsakomasis paskutinio atrankos etapo mačas veikiausiai bus tik formalumas.

Įsimušė patys

Du lietuvius savo gretose turinti ir sėkmingai šį Škotijos čempionatą pradėjusi „Hearts“ ekipa susitiko su garsiuoju „Liverpool“. Dvikova „Tynecastle“ stadione sutraukė beveik 16 tūkstančių ištikimiausių „širdžių“ aistruolių, tačiau visiems jiems teko nusivilti.

Pagirtinai visą mačą su favorite laikyta Mersisaido ekipa kovoję jaunieji „Hearts“ futbolininkai suklydo 78-ąją minutę, kai kamuolį į savų vartų tinklą pasiuntė Andy Websteris.

Daugkartiniai Anglijos čempionai sugebėjo išsivežti pergalę 1:0, tačiau škotai nestokoja ambicijų, jog po savaitės „Anfield“ stadione gali pasiekti revanšą.

„Tai buvo tikras mūšis. Mano jauni vaikinai šįsyk nusipelnė tikrai daugiau. Pralaimėjome tik 0:1 ir tikiu, kad į Liverpulį vyksime būdami geros nuotaikos ir pasitikėdami savimi. Šiandien esame nusivylę rezultatu, tačiau patenkinti savo žaidimu. Galiu tik pagirti savo jauną komandą, kuri metė rimtą iššūkį ir nenusileido savo varžovams nei vieną akimirką. Didžiuojuos jais“, – po mačo kalbėjo „Hearts“ strategas Johnas McGlynnas.

„Nors ir buvome laikomi favoritais, nors ir sugebėjome laimėti, galiu patikinti, kad ši pergalė buvo labai sunki. „Tynecastle“ stadiono atmosfera – nuostabi. Žaisti prieš taip puikiai sirgalių palaikomą komandą yra sunku bet kuriam klubui“, – po dvikovos pripažino „Liverpool“ vyriausiasis treneris Brendanas Rodgersas.

Lietuviai žaidė patikimai

Abu lietuviai Marius Žaliūkas ir Arvydas Novikovas rungtynes pradėjo starto sudėtyje – pirmasis žaidė visas rungtynes, antrasis buvo pakeistas joms besibaigiant. Pirmajame kėlinyje nuolat savo poziciją aikštėje keitęs žaidęs A.Novikovas buvo vienas aktyviausių „Hearts“ futbolininkų. Antroje rungtynių dalyje po jo smūgio kamuolys kartą vos neatsidūrė „Liverpool“ vartų tinkle. Gynyboje žaidęs „Hearts“ kapitonas M.Žaliūkas visų rungtynių metu žaidė ramiai, užtikrintai ir be klaidų.

Liverpulio komandoje šiame mače ypač sublizgėjo jaunasis supertalentas Raheemas Sterlingas. Septyniolikmetis krašto saugas ketvirtadienio vakarą nepaliko abejingų, o B.Rodgerso pasitikėjimą pateisino su kaupu. Jamaikoje gimęs, tačiau Anglijoje savo karjerą pradėjęs futbolininkas buvo bene geriausias aikštėje.

Prognozuojama, kad po tokio įspūdingo pasirodymo B.Rodgersas greičiausiai įtrauks šį žaidėją į startinę „Liverpool“ sudėtį ir savaitgalį vyksiančiame Anglijos „Premier“ lygos mače su „Manchester City“.

Įdomu, kad septyniolikmetį futbolininką savo gretose turėjo ir „Hearts“ klubas. Škotijos devyniolikmečių rinktinės gynėjas Callumas Patersonas žaidė visas 90 minučių.

Ir vėl pralaimėjimas

Tuo tarpu beviltišką pasirodymą Europos taurių varžybose pratęsė Lietuvos čempionas Panevėžio „Ekranas“. Dar neatslūgus aistroms po gėdingo pralaimėjimo bendru rezultatu 0:11 Briuselio „Anderlecht“ ekipai Čempionų lygos atrankoje, panevėžiečiai pabandė reabilituotis Europos lygos varžybose su Bukarešto „Steaua“.

Visgi pradžiuginti savo aistruolių „Ekranas“ neįstengė. Vilniuje vykusiose rungtynėse Rumunijos klubas laimėjo 2:0 ir jau prieš atsakomąjį mačą Bukarešte praktiškai užsitikrino vietą į pagrindines šio turnyro grupės varžybas. Abu įvarčius rumunai pelnė po standartinių padėčių, suklydus vartininkui Tadui Kauneckui.

Po dvikovos V.Urbonui beliko konstatuoti iš skandalų liūno niekaip neišlipančio šalies klubinio futbolo apgailėtiną padėtį.

„Galima filosofuoti, kad Lietuvos klubai yra tarsi genetiškai nusistovėję ties šia riba. Sudėtinga svajoti apie didesnes aukštumas – esame greitai pastatomi į realybę. Manau, kad reikalinga patirtis, sėkmė, daug kitų faktorių, kurie leistų lygiaverčiai konkuruoti su šiomis komandomis. Susitikome su ekipa, turinčia individualiai stiprius, greitus ir techniškus žaidėjus. O sugebėjimas išnaudoti standartines situacijas ir yra geros komandos bruožas. Tik manau, kad galėjome apsiginti nuo abiejų įvarčių“, – kalbėjo strategas.


Komentaras

Vladimiras Romanovas, „Hearts“ klubo savininkas 

Kaip tikėjau, „Hearts“ parodė gerą žaidimą ir galėjo pasiekti lygiąsias. Tai teikia vilčių, kad šis sezonas bus sėkmingas.

Tačiau jaučiamas tokių žaidėjų kaip Rudolfas Škacelas, Craigas Beattie trūkumas. Davidas Templetonas, Andrew Driveris, Callumas Patersonas sukūrė nemažai momentų prie „Liverpool“ vartų, bet įvarčio nepasiekė.

Taip pat galėjo pasižymėti ir puikiai šiose rungtynėse žaidęs Arvydas Novikovas. Manau, kad jam jau atėjo metas pademonstruoti tai, ką jis geriausiai sugeba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CIA GERIAU UZ FUTBOLA

CIA GERIAU UZ FUTBOLA portretas
google.lt langelije surinkite lrt romanovas . bet priesh tai nueikit i tualeta, nes galite apsimyzti is juoko.

Nisisneka Buratinas

Nisisneka  Buratinas portretas
Savo stadione gavo i kaili ir... Hearts"gerai zaide" Gal taip bus ir su Zalgiriu?

idomu

idomu portretas
ar cia kam nors dar idomus kazkoks skotijos klubelis be romkos? Manau, kad nevieta tokiems straipsniams
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių