Jaunasis Lietuvos atstovas futbolo čempionato finale lydės žaidėją

  • Teksto dydis:

Europos futbolo čempionato Prancūzijoje finale sekmadienį Lietuvai atstovausiantis aštuonmetis Kirilas Ambrusevič šeštadienio rytą išvyko į Prancūziją, kur jo laukia tarptautinė restoranų tinklo „McDonald's“ programa „Į stadioną – su žvaigžde!“.

Likus kelioms minutėms iki lemiamų rungtynių pražios, kuriose paaiškės Europos futbolo čempionai, jaunasis sirgalius į jų aikštę palydės vieną pajėgiausių žemyno futbolininkų.

Prieš prasidedant svarbiausioms metų rungtynėms, drauge su dar 21 vaiku iš įvairių šalių ir finalo rungtynių žaidėjais jaunasis Kirilas žengs į „Stade de France“ stadiono aikštę. Paėmęs už rankos, jis į rungtynes palydės vieną iš Prancūzijos arba Portugalijos nacionalinių komandų futbolininkų.

Kartu su žaidėjais mažieji futbolo žvaigždžių palydovai dalyvaus ir varžybų pradžios ceremonijoje, kurios metu tradiciškai giedami komandų valstybių himnai.

Pasak pranešimo, pats Kirilas prisipažįsta nuo pat čempionato pradžios karštai sirgęs už Prancūzijos rinktinę. Sekmadienio vakarą berniukas labiausiai norėtų už rankos palaikyti būtent šios šalies komandos saugą Dimitrį Payetą.

Prancūzijoje mažųjų šalių atstovų laukia gana įtempta dienotvarkė. Šie dalyvaus specialioje „Į stadioną – su žvaigžde!” futbolo stovykloje, kur jų lauks įvairūs užsiėmimai. Sekmadienio popietę programos dalyvių taip pat laukia repeticija ir susitikimas su žymiausiais žemyno futbolo žaidėjais.

Visos kelionės metu mažąjį futbolo aistruolį lydės jo tėtis Viačeslavas Ambrusevič. Kol sūnus į aikštę lydės vieną iš čempionato finalininkų, Kirilo debiutą „Stade de France“ stadione tėtis galės stebėti iš žiūrovams skirtų tribūnų.

Pačiam Kirilui futbolas neatsiejama laisvalaikio dalis. Jau trejus metus jis lanko futbolo treniruotes ir norėtų tapti profesionaliu žaidėju. Berniukas svajoja, jog kada nors Europos futbolo čempionate bus galima išvysti ir Lietuvos rinktinę, kuriai jis norėtų atstovauti.

Šiemet į Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje vyksiantis Kirilas yra jau šeštasis šalies atstovas viename svarbiausių futbolo renginių. Pirmą kartą „Į stadioną – su žvaigžde!“ atranka Lietuvoje surengta prieš aštuonerius metus.

Iš viso tarptautinę programą „Į stadioną – su žvaigžde!“ ir pajėgiausių žemyno bei pasaulio futbolininkų palydėtuves restoranų tinklas „McDonald's“ organizuoja jau beveik 15 metų. Per visus šiuos metus į didžiausius Europos ir pasaulio futbolo renginius programos dėka vyko beveik 4 tūkst. 6–10 metų amžiaus vaikų iš Europos ir viso pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių