J. Mamajevas: “Trakų” rezervas – saugų grandyje

  • Teksto dydis:

Trys įvarčiai ir du rezultatyvūs perdavimai vos per dvejas rungtynes – tokiu išskirtinumu paskutinę savaitę pasižymėjo „Trakų“ saugas Jurijus Mamajevas, kurį specialistai išrinko į ketvirto ir penkto turo simbolinę rinktinę.

„Nemanau, kad tai mano formos pikas. Kaip tik atrodo, kad praėjusiais metais žaidžiau žymiai geriau“, – savo pasiekimų nebuvo linkęs pervertinti 31-erių metų futbolininkas.

- Jurijau, šiemet esi vienas vyriausių komandoje. Ar aikštėje labai jaučiasi, kad tenka žaisti su gerokai jaunesniais kolegomis? – fkt.lt paklausė J. Mamajevo.

Vaikinai jaunesni, jie yra sukaupę mažiau patirties – tai lyg ir minusas, tačiau jų noras žaisti, jų noras įrodyti ko yra verti, tikrai atperka tą patirties stoką. Toks skirtumas, lyginant su praėjusių metų komanda. Visa kita, kaip buvo gerai, taip ir yra.

- Ar jau radote bendrą kalbą su naujaisiais komandos draugais?

- Pernai buvo lengviau, nes komandoje buvo nemažai vaikinų, su kuriais yra tekę anksčiau žaisti. Šiandieninė komanda vis dar kūrimosi stadijoje, tačiau kiekvieną dieną supratimas tarp komandos draugų auga. Duok Dieve, kad ir toliau taip didėtų.

- Sužaistos penkerios rungtynės. Prabėgus šiek tiek laiko ir atvėsus emocijoms, kokios jos?

- Pirmosios sezono rungtynės su „Atlantu“ buvo tokios, kai dar nežinai ko laukti. Pirmas kėlinys lyg ir neblogas, tačiau po to pasimetėme. Tikrai nemanau, kad tąsyk atsitiko kažkas baisaus.

Antrose rungtynėse prieš „Kruoją“ turėjome laimėti. Nors ir nepavyko, tačiau sakyčiau, kad šioje akistatoje mūsų komandai pavyko persilaužti ir stipriai padidinti pasitikėjimą savo jėgomis.

Pasitikėjimas padėjo ir trečiose labai sunkiose rungtynėse su „Sūduva“. „Trakams“ su marijampoliečiais žaisti jau antrą sezoną yra išskirtinai sunku. Neslėpsiu – mums pasisekė. O ta sėkmė ypač jauniems komandos žaidėjams pridėjo dar daugiau pasitikėjimo.

Su „Stumbru“ parodėme, kad galime visai smagiai žaisti. Visi atrodė gerokai lengvesni, atsipalaidavę, atrodo, kad vienas kitą pradėjo suprasti iš pusės žodžio. Dėl to tiek tose rungtynėse, tiek rungtynėse su „Uteniu“ pasipylė įvarčiai.

- Užsiminei, kad geriausios sportinės formos nepasiekei. Kaip manai, kas iš komandos draugų artimiausiu metu dar žengs į priekį?

- Manau, kad visi iki vieno tai gali padaryti. Tarkim, Davidas jau pradėjo mušti įvarčius, neabejoju, kad taip bus ir toliau. Lukas duoda labai daug naudos, tačiau trejose rungtynėse iš eilės nesugebėjo pelnyti nei vieno įvarčio. Faktas, kad ilgai tai nesitęs. O kalbant apie komandinius rezervus, tai sakyčiau, jog didžiausi yra saugų grandyje. Tikrai yra kur tobulėti.

- A lygoje paskelbta dviejų savaičių pertrauka. Ar „Trakams“ ji buvo reikalinga?

- Iš vienos pusės – taip, iš kitos – ne. Kai viskas gerai sekasi, norisi kuo daugiau žaisti, tačiau kai įvertini kokiu krūviu žaidėme paskutinę savaitę, poilsis buvo būtinas. Mes per savaitę sužaidėme trejas rungtynes. Rungtynėse su „Stumbru“ tai jau jautėsi, o rungtynėse su „Uteniu“ žaidėme tiesiog „ant emocijų“.

- Ketvirtojo ir penktojo A lygos turo simbolinėje rinktinėje yra net keturi trakiškiai. Neblogas pasiekimas.

- Jei vaikinai demonstruoja gerą sportinę formą, tai kas čia keisto, kad jie išrenkami? Manęs tai nei kiek nenustebino – komanda laimi, muša daug įvarčių, tad normalu, kad mūsų tiek yra.

- Šeštadienį (17.00 valandą Vilniaus LFF stadione) žaisite draugiškas rungtynes su „Grodno“ komanda. Ar po tokių gražių pergalių netrūks motyvacijos?

- Gali būti taip, kad visi toms rungtynėms nusiteiks skirtingai, tačiau tikrai nebus taip, kad žaidėjai nenusiteiks visiškai. Juk tokiais atvejais padidėja tikimybė gauti traumą, o to tikrai niekas nenori. Kita vertus, tai mums bus pasiruošimas rungtynėms su Klaipėdos „Granitu“, tad atsipalaiduoti neturime teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių