Įveikę atranką į Čempionų lygą žengė anglų, šveicarų, rumunų, austrų ir vokiečių klubai

Londono „Arsenal“ (Anglija), Vienos „Austria“ (Austrija), „Basel“ (Šveicarija), Bukarešto „Steaua“ (Rumunija) bei Gelzenkircheno „Schalke 04” (Vokietija) – klubai, antradienio vakarą užsitikrinę kelialapius į UEFA Čempionų lygos grupės varžybas.

Per penkerias atsakomąsias rungtynes buvo pelnyta net 18 įvarčių. Didelio vargo neturėjo tik „Arsenal“ ir „Basel“, tuo tarpu austrams, rumunams ir vokiečiams dėl sezono Čempionų lygoje teko rimtai pakovoti.

„Arsenal“ rezultatu 2:0 nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ ir į grupių etapą keliauja bendru rezultatu 5:0. Abu įvarčius kanonieriams pelnė Aaronas Ramsey.

* * *
„Basel“ taip pat 2:0 namuose įveikė „PFK Ludogorec“ ir akistatą su bulgarais laimėjo bendru rezultatu 6:2. Įvarčius šveicarams mušė Fabianas Frei'us ir Philippas Degenas.

* * *

Vienos „Austria“ pirmąsias rungtynes Zagrebe prieš „Dinamo“ buvo laimėjusi 2:0, tačiau savo aikštėje turėjo gelbėtis nuo iškritimo. Austrai pirmieji įmušė įvartį (pasižymėjo Florianas Maderis), tačiau kroatų klubas atsakė trimis (Marcelo Brozovičius, Junioras Fernandezas, Fatos Beqiraj).

Rezultatas 3:1 būtų tenkinęs „Dinamo“ klubą, bet Romanas Kienastas 82 minutę palaidojo šias viltis: „Dinamo“ laimėjo 3:2, bet į kitą etapą bendru rezultatu 4:3 keliauja „Austria“.

* * *
Abu mačai tarp Varšuvos „Legia“ ir Bukarešto „Steaua“ baigėsi lygiosiomis, bet teisę žaisti Čempionų lygoje dėl išvykoje pelnytų įvarčių iškovojo rumunai.

Po lygiųjų 1:1 Bukarešte, Varšuvoje „Legia“ ir „Steaua“ sužaidė 2:2.

Rumunai abu savo įvarčius pelnė per pirmąsias 9 rungtynių minutes – pasižymėjo Nicolae Stanciu ir Federico Piovaccari. „Legia“ klubui įvarčius 27 ir 90 minutėmis mušė Miroslavas Radovičius bei Jakubas Rzezniczakas.

* * *
Charakterį pademonstravo Gelzenkircheno „Schalke 04“, kuri net ir netekusi vieno žaidėjo rezultatu 3:2 sugebėjo išvykoje įveikti Salonikų PAOK. Pirmasis mačas Vokietijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.
Adamas Szalai pirmo kėlinio pabaigoje išvedė vokiečius į priekį, tačiau Stefanos Athanasiadis antrojo pradžioje rezultatą išlygino. 64 minutę raudoną kortelę užsidirbo „Schalke 04“ saugas Jermaine'as Jonesas.

Tai nesutrukdė vokiečiams mušti dar vieną įvartį – pasižymėjo Julianas Draxleris.

Konstantinos Katsouranis dar kartą lygino rezultatą, ir nors 2:2 Gilzernkircheno komandą tenkino, paskutinėmis rungtynių minutėmis „Schalke 04“ įmušė ir trečiąkart, pasižymėjo tas pats A.Szalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių