Įvartis rungtynių pabaigoje pratęsė „Atlanto“ pergalių seriją

Be išvakarėse maistu apsinuodijusio pagrindinio atakų lyderio Andrejaus Paniukovo rungtyniavę klaipėdiečiai svečiuose sugebėjo palaužti vis geresnį futbolą žaidžiančią „Kruoją“ 2:1 (1:0), iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir įsitvirtino trečioje turnyro lentelės vietoje vietoje.

Be išvakarėse maistu apsinuodijusio pagrindinio atakų lyderio Andrejaus Paniukovo rungtyniavę klaipėdiečiai svečiuose sugebėjo palaužti vis geresnį futbolą žaidžiančią „Kruoją“ 2:1 (1:0), iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir įsitvirtino trečioje turnyro lentelės vietoje vietoje.

Nors mačą aktyviau pradėjo keletą tolimų smūgių į varžovų vartus atlikę svečiai, pirmosios savo atakos metu įmušti galėjo „Kruoja“. Edelino baudos aikštelėje surado gynėjų be priežiūros paliktą Aivarą Bagočių, kuris užlipo ant kamuolio ir praleido progą smūgiuoti. Netrukus Edelino bandymą blokavo gynėjai, o Dariaus Jankausko pažeme į vartus pasiųstą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Aleksejus Jepifanovas.

Vis tik įvarčio žiūrovams laukti ilgai neteko. Po grubios aikštės šeimininkų klaidos 6-ą minutę į priekį išsiveržė „Atlantas“. Lukas Baranauskas perėmė kamuolį iš neatidžiai sužaidusio Horia Crisano, baudos aikštelėje surado atskubėjusį Dovydą Virkšą, kuris pelnė pirmąjį savo įvartį sezone.

Vėliau klaipėdietis Edvinas Gertmonas pademonstravo puikią reakciją ir išgelbėjo komandą po to, kai prieš vartus po Roberto Beniušio perdavimo galva iššoko Edelino. Legionierius pabandė perkelti kamuolį per jį pasitikusį vartininką, bet E.Gertmonas sugebėjo jį atremti viena ranka.

Sužaidus daugiau nei pusvalandį, savo meistriškumą dusyk teko rodyti Martynui Matuzui. „Kruojos“ vartų sargas sužaidė labai patikimai ir puikiais šuoliais niekais pavertė labai pavojingus Maksimo Maksimovo tolimus smūgius. Netrukus prieš vartus iššokęs rusas sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartus 35-ą minutę, bet teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę.

„Kruojos“ komanda buvo įsitikinusi, kad arbitras turi skirti baudinį atsakomosios atakos metu, kai R.Beniušio galva link vartų pasiųstas kamuolys atsimušė į šalia buvusio Andriaus Bartkaus ranką, tačiau švilpukas tylėjo.

Kėlinio pabaigoje abi komandos surengė pavojingas atakas. Iš pradžių baudos aikštelėje perdavimo laisvas sulaukė pirmojo įvarčio autorius D.Virkšas. „Kruoją“ nuo nemalonumų išgelbėjo paskutinę akimirką spėjęs varžovo smūgį blokuoti D.Jankauskas. Kitoje aikštės pusėje A.Bagočius kažkokiu būdu sugebėjo iškrapštyti kamuolį iš jį jau rankose laikiusio E.Gertmono rankų, bet iš aštraus kampo nepataikė į tuščius vartus.

59-ą minutę R.Beniušis privalėjo išlyginti rezultatą. Suklydus į kamuolį nepataikiusiam A.Jokšui, be priežiūros likęs „Kruojos“ veteranas stipriu smūgiu įsigudrino nepataikyti į vartus. Iškart po to įmušti galimybę turėjo ir L.Baranauskas, bet po labai tolimo vartininko perdavimo prieš vartus iššokęs klaipėdietis per toli atleido kamuolį ir jam po kojomis kritęs M.Matuzas.

Kėlinio viduryje oro dvikovą laimėjus R.Beniušiui, kamuolį ranka sustabdė A.Jepifanovas. Arbitras nedvejodamas skyrė baudinį, nors svečių komandos žaidėjai bandė įrodyti, kad taisyklės buvo pažeistos ties baudos aikštelės prieigomis. Sprendimas pakeistas nebuvo, o R.Beniušio ir E.Gertmono akistata baigėsi taikliu pakruojiškio smūgiu nuo 11 m. žymos.

Lygiosios netenkino nei vienos komandos, todėl abi komandos žaidė atakuojantį futbolą ir skubėjo į priekį. Sėkmė lydėjo „Atlantą“, surengusį greitą išpuolį 89-ą minutę. A.Bartkus baudos aikštelėje gražiai suklaidino Donatą Strockį ir perdavė kamuolį atskubėjusiam A.Jokšui. Gynėjo pirmąjį bandymą blokavo po kojomis kritę varžovai, bet pakartotinis smūgis nulėmė svečių pergalę.


Šiame straipsnyje: AtlantasKruojaA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių