Iššūkis prasideda: „Vyčio“ futbolininkai skinsis kelią į Europą

Šįvakar Kauno „Vytis“ pradeda tarptautinį sezoną. Kauniečiai trečiadienį Liuksemburge pirmą kartą per klubo istoriją stos į kovą dėl UEFA Europos salės futbolo taurės.

Preliminariame atrankos etape stipriausios Lietuvos salės futbolo ekipos laukia akistatos su sunkiai nuspėjamais varžovais. „Vytis“ B grupėje susitiks su Kosovo „Liburn“, turnyro šeimininke „Differdange 03“ ir Juodkalnijos čempione „Titograd“. Į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtojas.

Būtent tokį tikslą kelia kauniečiai. Tad rengtis atsakingam startui jie pradėjo dar rugpjūčio pradžioje. Treniruočių stovykla vyko Kaune, neretai komanda treniruodavosi du kartus per dieną.

„Vytis“, siekdamas įgauti kuo geresnę sportinę formą, sužaidė nemažai draugiškų rungtynių. Lietuvos čempionai 6:3 nugalėjo Klaipėdos „Nautica“, 10:1 Kauno „Arsenalą“, 4:3 Rygoje palaužė vietos „Petrow“ ir šį savaitgalį žaidė su pajėgiausiu varžovu savo istorijoje.

Europoje gerai žinomas Rygos „Nikars“ pasirodė stipresnis ir po pertraukos įmušęs tris įvarčius džiaugėsi pergale 3:0, tačiau „Vyčio“ žaidimas paliko neblogą įspūdį ir tai buvo tarsi generalinė repeticija prieš itin svarbias kovas Liuksemburge.

„Pasirengimas pavyko tikrai neblogai. Ir žaidėjus surinkome tuos, kuriuos planavome. Tačiau mums, kaip tikram studentui, laiko vis tiek trūksta. Vis dėlto Liuksemburge neieškosime jokių pasiteisinimų, sieksime aukščiausios pozicijos“, -  pabrėžė „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis.

Pasak pašnekovo, pasiruošimo metu komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Grigalevičius kartu su žaidžiančiuoju treneriu iš Brazilijos Afranio atsirinko 14 žaidėjų, kurie gins „Vyčio“ garbę Europoje. Į „UEFA Futsal Cup“ atrankos turnyrą išvyks solidi sudėtis, kurioje yra nemažai Lietuvos rinktinėje rungtyniaujančių žaidėjų bei būrys pajėgių legionierių.

Pirmąsias rungtynes „Vytis“ trečiadienį vakare žais su Kosovo „Liburn“. Būtent šiuos varžovus kauniečiai laiko pagrindiniais favoritais. Kita vertus, siurprizų gali pateikti visos komandos, juolab, kad jos per vasarą gerokai pakeitė savo sudėtis.

„Vyčio“ sudėtis

Vartininkai: Mindaugas Labuckas ir Jevgenijus Dorofejevas (Rusija).

Aikštės žaidėjai: Albertas Voskunovičius, Deividas Stradalovas, Justinas Zagurskas, Afranio (Ispanija/Brazilija), Klebinho, Guesinho, Mandinho, Thyago, Leonardo ir Ericsonas (visi Brazilija), Mantas Makutunovičius, Arsenijus Buinickis.


Šiame straipsnyje: VytisSalės futbolasUEFA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių