Iššūkis policijai: į sostinę atvyksta agresyvūs Lenkijos futbolo fanai

„Jų atvažiuos šimtai, todėl nedideliame LFF stadione policijai ir apsaugininkams užtikrinti saugumą gali būti nelengva“, – tikina VMFD „Žalgirio“ klubo strategas Marekas Zubas, kurio auklėtiniai kitą ketvirtadienį Vilniuje vyksiančiose UEFA Europos lygos atrankos trečio etapo rungtynėse priims Poznanės „Lech“ ekipą ir garsiuosius jos fanus, rašo delfi.lt.

„Lech“ futbolininkai ketvirtadienį, kaip ir VMFD „Žalgiris“, pabaigė pradėtą darbą ir antrąsyk, šį kartą namuose, 2:1 (2:1) įveikė Espo „Honką“ iš Suomijos ir triumfavo bendru rezultatu 5:2. Šeimininkams po įvartį pelnė Lukaszas Teodorczykas (6 min.) ir Tomaszas Kedziora (41 min.).

Kitame UEFA Europos lygos atrankos etape lenkai susitiks su žalgiriečiais, kurie ketvirtadienį Jerevane sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su vietos „Piunik“ klubu ir laimėjo seriją bendru rezultatu 3:1.
„Žinoma, man asmeniškai bus labai įdomu susitikti su Lenkijos komanda, – teigia M. Zubas. – Kalbant apie „Lech“ fanus, kai reikalai klostosi nepalankiai jų komandai, jie gali būti labai agresyvūs. Į Vilnių jų gali suvažiuoti ne vienas šimtas – tai yra rimta jėga“.

Liūdnai pagarsėjusių „Lech“ fanų viešnagė Vilniuje numatyta rugpjūčio 1 dieną, tuo metu tikslus mačo laikas dar nepaskelbtas.

Neramumų Lietuvoje Lenkijos klubų ir rinktinės sirgaliai yra sukėlę ne kartą, o labiausiai „pasižymėjo“ per 2007 metų Intertoto taurės dvikovą tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Varšuvos „Legia“ komandų.

Tuomet rungtynės buvo nutrauktos dėl į aikštę įsiveržusios minios agresyvių lenkų chuliganų, susirėmusių su policijos pajėgomis – pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas ir gumines kulkas, o po užsitęsusių neramumų stadioną niokojanti gauja buvo išvaikyta tik raitosios policijos.

Dėl tokio sirgalių, kurių į Vilnių buvo sugužėję net pustrečio tūkstančio, elgesio „Legia“ buvo išmesta iš turnyro ir turėjo padengti visus pridarytus nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
tai ka ten suvaziuos must saviskius,juk Vilniui ir taip vien lenkai gyvena.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių