Intriguojanti akistata: Portugalija prieš Lenkiją

Cristiano Ronaldo prieš Robertą Lewandowskį, Portugalija prieš Lenkiją – šiandien intriguojančia akistata Marselyje prasidės Europos futbolo čempionato ketvirtfinalis.

Rytoj Lilyje susikaus Velso ir Belgijos rinktinės, šeštadienį Bordo arenoje – Vokietija ir Italija, o sekmadienį savo tvirtovėje Paryžiuje varžybų šeimininkai prancūzai egzaminuos sensacingąją Islandijos vienuolikę.

"Euro 2016" įdėmiai sekantis Arminas Narbekovas nekantriai laukia pajėgiausiųjų aštuntuko mūšių. Olimpinio čempiono nuomone, būtent dabar prasidės įdomiausias varžybų etapas.

– Ko tikitės iš pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių tarp Lenkijos ir Portugalijos?

– Dvikova turėtų būti apylygė, nes komandų lygis panašus. Lenkai neblogai atrodė per grupės varžybas, galingai pradėjo aštuntfinalį su Šveicarijos ekipa, tačiau vėliau lyg ir išsikvėpė – antrą kėlinį tarsi tempė laiką ir laukė 11 m baudinių loterijos, kurią, beje, jie ir laimėjo. Šveicarai iškrito apmaudžiai, nors taip pat buvo verti žengti tolyn.

– Dauguma lenkų ir portugalų tarpusavio rungtynes vertina kaip C.Ronaldo ir R.Lewandowskio akistatą. Kiek šios Europos futbolo žvaigždės gali individualiai nulemti bilieto į pusfinalį likimą?

– Nėra kalbų, abi rinktinės itin priklausomos nuo savo lyderių. Tarkime, C.Ronaldo aštuntfinalyje neįmušė, bet iš esmės bene labiausiai prisidėjo prie portugalų įvarčio. Jo per pratęsimą atliktas smūgis, nors jį ir atrėmė kroatų vartininkas, buvo lemtingas – prie kamuolio suskubusiam Ricardo Quaresmai tereikėjo tik nukreipti jį į vartus. R.Lewandowskis, jeigu neįmuša, pritraukia prie savęs kelis varžovų gynėjus ir sukuria patogias pozicijas komandos draugams.

– Kitos ketvirtfinalio poros turbūt ne mažiau intriguojančios?

– Nekantriai laukiu Velso ir Belgijos futbolininkų dvikovos. Abi komandos labai greitai pereina iš gynybos į ataką. Belgai, vedami savo talentų, turbūt mėgins dominuoti, ieškos laisvų erdvių, tačiau matėme, kaip žaibiškai ir grėsmingai kontratakuoja Garethas Bale'as su bendražygiais.

– Šeštadienio duetą Italija–Vokietija galime pavadinti futbolo klasika?

– Vokiečiams italai – seniai labai neparankūs varžovai. "Die Mannschaft" ne vienus metus rimčiausiuose turnyruose negali peršokti italų barjero. Tikiuosi aukščiausio lygio dramos. O kaip kitaip? Vokiečiai – pasaulio čempionai, jų gretose vis aktyvesni  ne vien pripažinti lyderiai, bet ir talentingi jaunuoliai – tokie kaip saugas Julianas Draxleris. 22-ejų metų "Wolfsburg" žaidėjas ne veltui buvo išrinktas geriausiu aštuntfinalio rungtynių su slovakais žaidėju. Italų rinktinė – viena taktiškai brandžiausių, yra puikios sportinės formos. Sėkmės svarstyklės gali pakrypti į bet kurią pusę.

– Kiek dar tęsis Islandijos pasaka?

– Islandai patys yra šios pasakos pagrindiniai herojai. Buvo gražu žiūrėti, kaip jie pamokė Anglijos milijonierius. Matyt, vienas Wayne'as Rooney uždirba daugiau nei visi Islandijos vienuolikės žaidėjai kartu. Net ir nenorėdamas imi simpatizuoti kovingai komandai. Tačiau ketvirtfinalyje islandų laukia varžybų šeimininkai. Prancūzai, nors ir sunkiai, bet įžengė į ketvirtfinalį. Jų saugas Antoine'as Griezmannas įrodė, kaip tvirtai gali vesti savo ekipą sunkiais momentais. Manau, kad daug kas priklausys nuo to, kaip prancūzai susitvarkys su milžinišku psichologiniu spaudimu ir jiems užkrauta atsakomybe.


Ketvirtfinalis

Birželio 30 d.

22 val. Lenkija–Portugalija.

Liepos 1 d.

22 val. Velsas–Belgija.

Liepos 2 d.

22 val. Vokietija–Italija.

Liepos 3 d.

22 val. Prancūzija–Islandija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių