Ilgai laukta prošvaistė Lietuvos futbolo padangėje

Solidus Lietuvos rinktinės startas 2018 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre tapo ilgai laukta prošvaiste šalies futbolo padangėje. Vis dėlto, jei ne paskutinėmis akimirkomis išsprūdusios pergalės su škotais ir slovėnais, lietuviai jau dabar su įspūdingu taškų kraičiu rikiuotųsi grupės viršūnėje.

Laimėjo nervų karą

"Taškams į dantis nežiūrima", – po Lietuvos rinktinės pergalės prieš Maltos ekipą juokavo šalies futbolo sirgaliai.

Iš tiesų nors ir nepademonstravę galingo žaidimo, Edgaro Jankausko auklėtiniai antradienio vakarą 2:0 palaužė Maltos ekipą. Su 5 taškais po 3 mačų lietuviai įsitvirtino 2-ojoje F grupės pozicijoje, nuo pirmaujančių anglų atsilikdami tik 2 taškais, tačiau lenkdami pajėgias Slovėnijos (5 taškai), Škotijos (4) ir Slovakijos (3) komandas.

Maltiečiai, FIFA reitinge užimantys vos 176-ąją vietą iš 205, laikomi viena silpniausių rinktinių pasaulyje. Vis dėlto Lietuvos futbolininkai su taškų neturinčiais grupės autsaideriais vargo iki 76-osios min., kai Fedorui Černychui nusišypsojo sėkmė. Leidę šeimininkams pasižymėti svečiai pakriko. Tašką mače padėjo varžovo pašalinimą ir 11 m baudinį 82 min. nulėmęs Deivydas Matulevičius. Arvydas Novikovas nuo žymos smūgiavo taikliai.

"Žinojome, jog Maltos rinktinė labai disciplinuotai ginasi, bet varžovų žaidimas nustebino net labiau, nei tikėjausi. Rungtynėse buvo sunkių periodų, tačiau mūsų vaikinai pademonstravo profesionalumą ir kantrybę. Ne visiems viskas pavyko. Rungtynės nebuvo gražiausios. Žinojome jų vertę ir svarbą. Ši dvikova kainavo mums daug jėgų ir nervų", – po mačo kalbėjo E.Jankauskas.

"Tai buvo ne ta diena, kad būtų gavę dovanų – lengvų įvarčių. Įvarčiai buvo išplėšti, išrauti, su prakaito skoniu. Tačiau tokios pergalės dar vertingesnės, dar malonesnės. Ta energija, tas jausmas, kuriais pasidalijome su pilnomis tribūnomis, ilgai išliks mūsų atmintyje", – dėstė lietuvių treneris.

Ar spės kauniečiai?

Tiesa, stadioną užpildžiusių aistruolių egzamino neatlaikė tribūnos. Mačo metu buvo užfiksuoti nemalonūs incidentai. Keli žiūrovai, tarp jų ir mažametis, įkrito pro įlūžusias medines tribūnų grindis ir susižalojo.

Po šių nutikimų Lietuvos futbolo federacija (LFF) patikino turėjusi stadiono konstrukcijų saugumo sertifikatus, tačiau dėl šių nutikimų norinti kuo greičiau perkelti rinktinės mačus į Kauną. Tačiau šie ketinimai priklauso nuo planuojamos kapitalinės S.Dariaus ir S.Girėno stadiono renovacijos tempų. Po perstatymo pagrindinis miesto stadionas ir sporto objektai šalia jo turėtų pasikeisti neatpažįstamai, o žiūrovų talpa išaugti daugiau nei dvigubai – iki 20 tūkst.

Užvakar Kauno miesto taryba patvirtino žemės sklypo, kuriame įsikūręs stadionas ir Sporto halė, detaliojo plano pakeitimus. Tiesa, neaišku, ar didžiulius numatytus statybos darbus įmanoma atlikti iki 2017-ųjų rudens, kaip kad buvo ketinama pristatant projektus. Būtent kitų metų rudenį Lietuvos futbolo rinktinė priims abi garsiausias F grupės komandas. Rugsėjo 1-ąją laukia akistata su gausaus sirgalių būrio lydima Škotijos ekipa, o spalio 8 d. – svečių iš Anglijos egzaminas.

Atsisveikino garbingai

Lietuvos rinktinei šiemet liko vienintelė išvyka į Slovakiją, kur lapkričio 11 d. ją egzaminuos pakiliai rungtyniaujanti šeimininkų komanda.

Slovakai antradienį namuose net 3:0 sutriuškino Škotijos ekipą. Nugalėtojams įvarčius pelnė saugas Robertas Makas (18 ir 56 min.) bei puolėjas Adamas Nemecas (68 min.). Kitose F grupės rungtynėse slovėnai namuose pasidalijo po tašką (0:0) su Anglijos futbolininkais.

Tą pačią dieną Lietuvos jaunimo rinktinė (iki 21-ų metų) Kaune baigė Europos čempionato atrankos turnyrą lygiosiomis 0:0 su Italija. Italijos ekipa su 24 taškais tapo 2-osios grupės nugalėtoja, 1 tašku aplenkusi Serbiją. Lietuvos komanda su 10 taškų per tiek pat mačų liko priešpaskutinė, penkta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
siap. baikit. svaikt. suo. tuo. futbolu. lietuva. yra. krepsinio. salis. o. tas. futbolas. beviltiskas. jy. zaidzia. visoki. prasirukia. apmatos. edantys. kebababus. pisantys. kurvas. cia. jum. ne. islandija. ten. normalus. zmones. zaidzia. futbola. ir. rankiny. o. mes. kaip. tikri. siaurieciai. turetume. sialia. krepsinio. zaisti. ledo. rituly. kuriame. vaikams. i. yra. lygiuotis.pvz. dainius. zubrus.kasparaitis dairius. mantas. armalis. yra. i. ka. lygiuotis. tad. jai. siai. sporto sakai skirsiame. demesy. ne karams. tariamiems. su. rusija. ir. nesurudijusiu. tanku. pirkinejimams tai. kada. nors. kaip mir islandijoje. atsitiko. su. futbolo. stebuklas. taip mir. cia. lietuvoje. galime. uzauginti. lietuvos. ledo. ritulio. stebukla

Užpelkis

Užpelkis portretas
Gaila, kad stadionas nebus rekonstruotas iki 2017 m. rudens. Neįtikėtinai ilgai pas mus užtrunka tokie formalūs dalykai kaip detaliojo plano pakeitimai arba jo tvirtinimas. Neįtikėtinai ilgai. Pernai rugsėjo mėn. buvo paskelbtas planas rekonstruoti stadioną, o praėjus daugiau nei metams jokių apčiuopiamų darbų nepadaryta. Savivaldybės urbanistikos architektūros skyriui buvo pristatytas tik VIP požeminio parkingo su teniso kortais virš jo techninis projektas. O kur paties stadiono projektas ? Kur dar viešieji konkursai ? O Dievai, Dievai... Kokioje šalyje gyvename. Tundrų tundra šioje vietoje. Prie Minsko kiniečiai 80 kv. kilometrų plote ištisą gamyklą-miestą stato, o pas mus... Aktualiausios temos - rinkimai, kas ką papirko, kas laimės, ką iš Seimo išspyrė...

Patriotas

Patriotas portretas
Dabar siek tiek linksmiau futbolo megejams Lietuvoje.Panasu,jog si karta nebusime paskutiniai grupeje.Stebuklu rinktine aisku nepadarys,bet atsidavimas aisku svarbu ir noras kovoti,kuo anksciau rinktinei labai truko..Linkiu sekmes ir padaryti gera ivaizdi musu zaidejam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių