Įdomūs faktai apie futbolą: Londone - 41 profesionalus klubas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Įvartis.net portale pradėjome naują rubriką „Ar žinojote, kad..?“, kurioje Jums pateikiame įdomių faktų apie futbolininkus, futbolą ir su juo susijusius dalykus bei asmenybes. Nauji rubrikos numeriai – kiekvieną pirmadienį ir penktadienį.

1. Ar žinojote, kad S.Ramosas norėjo tapti matadoru?

S.Ramosas demonstruoja savo matadoro įgūdžius | sports.yahoo.com nuotr.
Madrido „Real“ klubo gynėjas Sergio Ramosas dievina bulių kautynes. Jis nuo vaikystės žavėjosi matadorais ir pats labai troško juo tapti. S.Ramosas netgi praktikavosi šią profesiją ir yra sakęs, kad jei nebūtų tapęs futbolininku, būtų toliau siekęs tapti matadoru.

„Real“ narys taip pat labai mėgsta flamenko muziką, dėl ko komandos draugų kartais yra pravardžiuojamas „čigonu“ (angl. gipsy).

2. Ar žinojote, kad E.Jankauskas yra laimėjęs Čempionų lygą?

Daugiausiai pasiekęs Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas, žaidžiantis Rusijos Voronežo „Fakel“ komandoje, per savo karjerą yra laimėjęs prestižiškiausią trofėjų, kurį įmanoma laimėti su klubu – UEFA Čempionų lygą.

Nors E.Jankauskas, 2004 metais triumfavęs Čempionų lygoje su „Porto“, turnyro finale ir nežaidė, tačiau tiek pasiekti dar nėra pavykę nė vienam mūsų šalies futbolininkui. Išsamų straipsnį apie E.Jankausko karjerą galite rasti ČIA.

3. Ar žinojote, kad A.Songas turi 27 brolius ir seseris?

„Barcelona“ klube rungtyniaujantis Alexandre‘as Dimitris Songas Billongas, trumpiau tariant, Alexas Songas, yra kilęs iš labai didelės šeimos. Kamerūnietis turi net 17 seserų ir 10 brolių. Futbolininkas neteko tėvo, kai jam buvo trys metai.

Nuo tada tėvo vaidmenį berniuko gyvenime užėmė pusbrolis Rigobertas Songas, kuris padarė didelę įtaką berniuko pasirinkimui siekti futbolininko karjeros. A.Songas persikėlė į Prancūziją, kai jam buvo aštuoneri, o būdamas šešiolikos metų – įstojo į „Bastia“ klubo futbolo mokyklą.

Prieš porą metų duotame interviu A.Songas prisipažino, kad vienas iš labiausiai jį įkvėpusių futbolininkų buvo Londono „Chelsea“ ekipos saugas Michaelas Essienas. Iš didelės šeimos kilęs A.Songas vedė anksti, būdamas 18 metų, ir dabar augina du vaikus.

4. Ar žinojote, kad tikroji M.Balotelli pavardė yra Barwuah?

„Milan“ klubo puolėjas Mario Balotelli gimė Palermo mieste, Italijai priklausančioje Sicilijos saloje. Jo tikrieji tėvai yra iš Ganos imigravę Thomas ir Rose Barwuah. Netrukus po jo gimimo šeima persikraustė į Breskos provinciją, Lombardiją.

Būdamas dvejų metukų futbolininkas turėjo didelių problemų su žarnynu, dėl ko buvo ne vieną kartą operuotas. Šeima neturėjo daug pinigų, o užgriuvusios berniuko operacijos dar labiau pablogino situaciją, todėl jo tėvai nusprendė paprašyti vietinių vaikų namų pagalbos.

Kai Mario buvo trys metai, jo tėvai sutiko teisėtai perduoti vaiko globą Francesco ir Silvios Balotellių šeimai, kurie jį ir užaugino. Kai Mario tapo žymus Italijoje, jo tikrieji tėvai paprašė jo grįžti pas juos, tačiau futbolininkas juos apkaltino „šlovės medžiokle“ ir atstūmė, sakydamas, kad jie tik nori jo pinigų.

5. Ar žinojote, kad Londone yra 41 profesionalus futbolo klubas?

Anglijos sostinėje Londone šiuo metu oficialiai veikia 41 profesionalus futbolo klubas. Taip pat galima pridėti ir 14 klubų, kurie jau nebeegzistuoja. Stipriausi Anglijos sostinės klubai, be abejo, yra kitą sezoną „Premier“ lygoje besivaržysiantys „Chelsea“, „Arsenal“, „Tottenham“, „Fulham“, „West Ham“ ir „Crystal Palace“.

Didžiausią stadioną turintis Londono klubas yra „Arsenal“ – jų „Emirates“ stadionas talpina virš 60 tūkst. žmonių. „Arsenal“ taip pat yra ir sėkmingiausias šio miesto klubas, iškovojęs iš viso 38 titulus. Antrą vietą dalinasi „Chelsea“ ir „Tottenham“, iškovoję po 24 titulus.


Šiame straipsnyje: ChelseaarsenalLondono klubai

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
G
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių