Į futbolo aikštę žengs Kovo 11-ąją

"Kauno Žalgirio" futbolo klubas jau viena koja buvo Lietuvos 1-ojoje lygoje, kai sužinojo, kad gali grįžti į aukščiausiąjį divizioną. Gavę vos daugiau nei savaitę komandai sustiprinti, kauniečiai pradės varžybas savaite vėliau.

Lietuvos futbolo A lygą dar net neprasidėjus sezonui sukrėtė skandalas: nuo praėjusio sezono debiutui šalies čempionate besirengęs Kazlų Rūdos "Šilo" klubas netikėtai atsisakė savo planų.

Vos 7 tūkst. gyventojų Suvalkijos miestelio ekipa praėjusią savaitę paskelbė dėl finansinių sunkumų A lygoje nestartuosianti.

Įtakos "Šilo" vadovų planams turėjo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) tyrimas dėl galbūt surežisuoto kontrolinio mačo su Latvijos klubu "Metta" rezultato. Įtariama, kad lietuviai antrą kėlinį tyčia praleido įvarčius, už tai lažybų kontorose buvo statomos neįprastai didelės sumos.

"Šilui" kapituliavus, LFF nutarė pasiūlyti vietą A lygoje pernykščiam jos autsaideriui – "Kauno Žalgiriui".

– Ar jūsų nepribloškė tokie įvykių posūkiai? – paklausėme "Kauno Žalgirio" klubo vieno vadovų Laimio Bičkausko.

– Nesame šokiruoti, bet problemų iškilo. Pirmiausia dėl komandos sudėties. Jei, kaip ir planavome, būtume nusileidę į pirmąją lygą, ekipa atrodytų vienaip, o dabar privalome skubiai ieškoti pastiprinimo.

– Pirmąsias A lygos rungtynes "Šilas" būtų žaidęs jau ateinantį sekmadienį išvykoje su Utenos "Uteniu". Ar per kelias dienas pasirengtume itin svarbiai kovai su principiniu varžovu, kuriam pernai pralaimėjote lenktynes dėl išlikimo lygoje?

– Mums tikrai būtų labai sudėtinga iškart žengti į aikštę. Todėl A lygos ir jos klubų paprašėme nukelti mūsų pirmojo turo rungtynes (į tai buvo atsižvelgta, todėl oficialų sezoną Kauno žalgiriečiai pradės kovo 11-ąją dvikova su Klaipėdos "Atlantu" – aut. past.). Norime sužaisti bent kelis kontrolinių mačus, bent minimaliai susirikiuoti sudėtį.

– Vyksta dideli pokyčiai?

– Stengiamės nepanikuoti. Kryptingai ieškome ir bandome naujokus į silpnesnes pozicijas. Peržiūroje yra ir vietinių žaidėjų, ir legionierių – tiek iš artimesnių šalių, tiek iš Pietų Europos ar net Afrikos. Renkamės, kurie jų galėtų padėti mūsų jaunimui sėkmingiau adaptuotis prie A lygos lygio.

– Ar nesigailite, kad prieš sezoną kitiems A lygos klubams perleidote savo vienus lyderių – saugus Karolį Šilkaitį, Karolį Gvildį, perspektyvų vartininką Deividą Mikelionį?

– Dabar taip nesielgtume, o ir pačių futbolininkų motyvacija būtų kitokia. Tačiau tada nebuvo kito pasirinkimo. K.Šilkaitis, perėjęs į "Jonavą", ir D.Mikelionis, persikėlęs į "Atlantą", norėjo žaisti aukštesniu lygiu nei pirmoji lyga, tad nedarėme jiems kliūčių. K.Gvildys nutarė, kad sparčiau tobulės savo tėčio Dariaus Gvildžio treniruojamoje Alytaus "Dainavoje", kuri rungtyniaus pirmojoje lygoje. Šių vaikinų tikrai trūks, bet mes nestovime vietoje. Nenorime, kad pasikartotų pernykštė istorija, kai iki pat paskutinių turų kovėmės dėl išlikimo A lygoje. Galbūt šiemet dar nebūsime labai stiprūs finansiškai, bet mėginsime suburti kolektyvą, kuris kibs į atlapus visiems varžovams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių