A lyga: gretų perrikiavimo metas baigėsi (išsami apžvalga)

Žaidėjų turgaus vartai užsivėrė. Laikas, kai "SMScredit.lt A lygos" klubai galėjo stiprinti sudėtis ar lopyti spragas, oficialiai baigėsi, nors viena kita permaina komandų sudėtyse dar įmanoma.
"Yra perėjimų, kuriems klubai pateikė paraiškas, bet nesurinko visų dokumentų, kad galėtume futbolininkus registruoti. Kol kas tie perėjimai "kabo", bet reglamentas leidžia klubams registruoti žaidėjus, kai tik būtini formalumai bus sutvarkyti", - paaiškino Lietuvos futbolo federacijos varžybų ir renginių skyriaus vadybininkas Ričardas Zdančius.

Vilniaus "Žalgiris"

Atėjo. Andrius Velička, Eivinas Zagurskas.

Išėjo. Jakubas Wilkas, Tomislavas Pekas, Karolis Urbaitis.

Vertinimas. Kalbant apie pasitraukusius iš klubo žaidėjus, aritmetinė formulė paprasta: minus  J.Wilkas. Į Rumuniją išvykęs lenkas - vienintelė rimta "Žalgirio" netektis, nes kiti klubą palikę žaidėjai šį sezoną arba nežaidė, arba beveik nežaidė. Spragą, kurią paliko J.Wilkas, kaišyti turėtų naujokas E.Zagurskas ir tie, kuriems, matyt, bus suteikta daugiau galimybių - Rytis Leliūga, Ramūnas Radavičius.

Išvada. J.Wilko trūks, bet ne tiek, kad "SMScredit.lt A lygoje" vilniečiams kiltų rimtų problemų. O tai, kad A.Velička yra rimta paspirtis puolimo grandžiai, jau įrodyta rungtynėse, kuriose veteranas visu gražumu rodė save ir Lietuvoje, ir Europos lygos atrankoje.

Klaipėdos "Atlantas"

Atėjo. Lukas Baranauskas, Lukas Artimavičius, Donatas Nakrošius.

Išėjo. Michailas Komarovas.

Vertinimas. Klaipėdiečiai pridėjo naujų žaidėjų - šalies U-19 rinktinės kapitoną L.Artimavičių, D.Nakrošių - gynybos grandyje, kurią pirmoje sezono dalyje negailestingai pjovė traumos. L.Baranauskas bus naudinga paspirtis puolimo smaigalyje - ypač tol, kol traumą gydysis "Atlanto" puolimo lyderis Evaldas Razulis. Su klaipėdiečiais į stovyklą Lenkijoje išvyko ir peržiūroje esantis Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas Ernestas Veliulis, o į tėvynę, Žemutiniojo Naugardo "Volga", grįžusį rusą vartininką M.Komarovą ketinama pakeisti iš Pakruojo "Kruojos" į pajūrį persikelti besirengiančiu Mindaugu Malinausku, kuris dėl vietos pagrindinėje sudėtyje turėtų konkuruoti su Mantu Galdiku.

Išvada. "Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija pasistengė, kad būtų rasta vaistų žaizdoms, kurios klaipėdiečius skausmingiausiai kamavo iki vasaros atsotogų.

Panevėžio "Ekranas"

Atėjo. Marko Vučetičius, Dejanas Djeničius.

Išėjo. Artūras Rimkevičius, Fernando De Abreu, Andrius Arlauskas.

Vertinimas. A.Rimkevičius į Panevėžį atvyko, išsigydė traumas ir išvyko. Jo netektis komandoje gali būti pastebėta tik dėl poros rungtynių, kuriose snaiperis mušė po tris įvarčius. D.Arlauskas "Ekrane" jau senokai nežaidė, F.De Abreu, neįtikino esąs tinkamo čempionų komandai kalibro legionierius. Dabar bandyti tai padaryti teks panevėžiečių naujokams iš Serbijos.

Išvada. "Ekranas" pernelyg nesusilpnėjo. Ar sustiprėjo - parodys artimiausia ateitis.

Pakruojo "Kruoja"

Atėjo. Deivydas Lunskis, Modestas Atmanavičius, Aliaksandras Tiškevičius, Andrius Šidlauskas, Žantemiras Soblirovas, Yamadou Keita, A.Arlauskas, Martynas Matuzas.

Išėjo. Tomas Miklinevičius, Arvydas Veikutis.

Vertinimas. Stiprinti ir gausinti gretas prieš Europos lygos atranką "Kruojai" buvo būtina, nes "SMScredit.lt A lygoje" turbūt nebuvo komandos, turinčios trumpesnį suolą. Dabar žaidėjų pasirinkimas - didesnis, o pasitraukusį patyrusį saugą T.Miklinevičių aikštėje pretenduoja pakeisti A.Arlauskas. "Kruoja" taip pat įsigijo Tauragės "Tauro" vartininką M.Matuzą, o tai yra ženklas, kad M.Malinauskas, matyt, kelsis į Klaipėdą. Tikėtina, kad prie registruotų žaidėjų sąrašo Pakruojo klubas artimiausioje ateityje pridės ir meksikietį puolėją Josuetlį Rea.

Išvada. Po atostogų šviežaus kraujo prisipumpavusi "Kruoja" privalo būti stipresnė nei iki jų.

Marijampolės "Sūduva"

Atėjo. Tomas Snapkauskas, Tomas Radzinevičius.

Išėjo. Rafaelis Ledesma, Nerijus Radžius.

Vertinimas. Svarbiausias klausimas - kaip "Sūduvos" gynybos kokybei atsilieps profesionalo karjerą baigusio N.Radžiaus netektis. Marijampoliečiams teks ieškoti naujo gynybos ramsčio, o vienas tų, kurie gali pretenduoti į šią poziciją - naujokas T.Snapkauskas.

Išvada. Buvęs balansas išlaikytas. T.Snapkauskas - vietoj N.Radžiaus, T.Radzinevičius - vietoj R.Ledesmos. Derėtų manyti, kad tai - lygiaverčiai mainai.

Gargždų "Banga"

Atėjo. Andrius Marcinkevičius.

Išėjo. Matheusas, Georgijus Nikabadzė, Mandinho, Gajus Kulbis, Aleksejus Aleksejevas.

Vertinimas. Oro iš baliono ištekėjo daugiau nei gargždiškiai per atostogas spėjo į jį pripūsti. Mandinho pirmoje sezono dalyje buvo svarbus žaidėjas aikštės viduryje, A.Aleksejevas varžovų aikštės pusėje niekada nepretendavo į statisto vaidmenį, o G.Kulbis, nors ir žaisdamas nedaug, spėjo įmušti 5 įvarčius.

Išvada. "Bangos" gynybos grandį turėtų sustiprinti į komandą grįžtantis K.Urbaitis, bet Gargždų komanda aiškiai prarado daugiau nei įgijo. Lieka klausimas: ar Mindaugui Čepui pavyks sustyguoti "Bangos" žaidimą taip, kad ši liktų konkurencinga pirmojo penketo klubams?

"Šiauliai"

Atėjo. Niekas.

Išėjo. Šarūnas Jurevičius, D.Lunskis, T.Snapkauskas, Marko Rašo, Georgijus Alaverdašvili.

Vertinimas. Gretų retinimas Šiauliuose įvyko senokai, todėl jau buvo galima įvertinti komandos galimybes po sudėties restruktūrizavimo. Taškų šiauliečiams rinkti nesisekė, bet tada pagalius į ratus kaišiojo ir svarbių futbolininkų traumos. Dabar visi sveiki, o teiginys: "Neatėjo niekas", matyt, yra laikinas. Klubas pasirašė kontraktą su puolėju kroatu Damagojumi Veraja, kuris netrukus turėtų būti registruotas klubo paraiškoje.

Išvada. Šiaulių komandos gerbėjams lieka tikėtis, kad traumas išsilaižę geltoni ir juodi rinks daugiau taškų nei prieš vasaros atostogas.

Alytaus "Dainava"

Atėjo. Vitalijus Artjomenko, Lukas Sendžikas.

Išėjo. Aurimas Dubickas, L.Baranauskas, M.Atmanavičius, Soumaila Keita, Claude'as Maka, Artūras Juchno, Jevgenijus Morozas, Akilis De Freitasas.

Vertinimas. Legionieriai iš egzotiškų šalių Dzūkijoje ilgai neužsibuvo. "Dainava" vėl didžiuojasi būdama lietuviškiausia "SMScredit.lt A lygos" komanda. Tačiau didžiavimąsi derėtų skiesti nerimu - klubas neteko L.Baranausko, A.Juchno, M.Atmanavičiaus, kuriuos šį sezoną drąsiai buvo galima priskirti prie komandos lyderių.

Išvada. O kas sakė, kad bus lengva? Sezonui įsibėgėjus į klubą atvykęs treneris Darius Urbelionis "Dainavos" rezultatus pagerino. Dabar jam teks pabandyti išlaikyti panašų standartą su kuklesne sudėtimi.

Tauragės "Tauras"

Atėjo. Niekas.

Išėjo. L.Artimavičius, M.Matuzas

Vertinimas. Aliaksandrui Brazevičiui pasitraukus, klubas vis dar ieško naujo trenerio - per kontrolines rungtynes komandai vadovavo pagrindinis klubo rėmėjas Jaunutis Šetkus. "Tauras" pasirašė kontraktus su vartininku iš Latvijos Valentinu Ralkevičiumi ir gruzinu saugu Georgijumi Čargazija, bet juos dar reikia registruoti. Atrodo, kad, be L.Artimavičiaus ir M.Matuzo, komandą paliks puolėjas Simonas Babilius, kuris keliasi į pirmoje lygoje rungtyniaujantį Klaipėdos "Granitą".

Išvada. Jokios. Vertinti atsinaujinusį "Taurą" galėsime tik tada, kai pamatysime jį aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to dusia

to dusia portretas
NE NEIPIRKO BET EKRANAS NETURI TIEK BABKIU KAD PRIMOKETU UZ ISEJIMA . NIEKAM TOKIO GRYBO NEIKISI BE BABKIU

dusia

dusia portretas
zadejo KAUNECKI Zalgiris nupirkt NEIPIRKO
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių