Gerų darbų ambasadoriai – sirgaliai

  • Teksto dydis:

Pirmadienio Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos laidoje „Labas rytas“ dalyvavusi Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė teigė, kad pagrindinis stimulas suorganizuoti draugiškas rungtynes su Lvovo „Karpaty“ – klubo sirgaliai.

Pasak klubo vadovės, FK „Žalgiris“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius dėl draugiškų varžybų derėjosi ne su vienu stipriu klubu, tačiau galiausiai buvo pasirinktas varžovas iš Ukrainos.

„Viena esminių priežasčių – tai senai trunkančius draugiškus ryšius su mūsų sirgaliais palaikantys ukrainiečiai. Jie yra sukūrę išties gražią bendravimo tarpusavyje istoriją. Kita priežastis – tai taip pat žaliai balta komanda. Tačiau esminis dalykas – norime bent kiek prisidėti prie situacijos Ukrainoje pagerinimo“, – laidoje kalbėjo V. Venslovaitienė.

Šios priežastys lėmė ir svečių iš Ukrainos geranoriškumą – susitarimas buvo pasiektas ypač greitai. Idėja į Lietuvą pasikviesti užsienio klubą kilo ir dėl tolimesnio komandos pasiruošimo atrankai į Čempionų lygos grupių etapą – tai lyg pasiruošimo etapų Brazilijoje ir Kipre tąsa.

Kaip laidoje „Labas rytas“ kalbėjo FK „Žalgiris“ vykdančioji direktorė, rungtynės bus naudingos ne tik komandai, bet ir žiūrovams, kurie savo apsilankymu stadione galės bent maža dalimi prisidėti prie padėties Ukrainoje pagerinimo.

„Pagrindinis iškilęs klausimas – kokį paramos fondą pasirinkti. Bendradarbiaujant su Ukrainos ambasada, galiausiai buvo pasirinktas vaikus remiantis fondas. Manome, kad vaikai – labiausiai pažeidžiama socialinė grupė. Tad Lvovo „Karpaty“ į Lietuvą atvažiuoja mūsų sąskaita, o parama vaikams priklausys nuo parduotų bilietų“, – teigė V. Venslovaitienė.

Už bilietų pardavimą surinktos lėšos bus perduotos Ukrainos ambasadai Lietuvoje, kuri pasirūpins, kad 30 vaikų iš Rytų Ukrainos pasiektų Vilniuje esančią sanatoriją. Ten jiems bus atliktos ypač reikalingos sveikatinimo procedūros.

Tad tik nuo dvylikto komandos nario – sirgalių – priklausys, kokia parama pasieks vaikus iš Ukrainos. Tiesa, gerus norus kiek gadina prastas oras, tačiau Vilniaus FK „Žalgiris“ vadovė tiki, kad žiūrovų nepritrūks.

„Futbolininkams oras įtakos neturės, tačiau jis gali šiek tiek sumažinti žiūrovų susidomėjimą rungtynėmis. Mūsų žiūrovas – šeima, tad mama su vaiku tikrai pagalvos, ar ateiti. Bet geriems darbams blogas oras negali trukdyti. Tikiuosi, kad šiai gražiai mūsų akcijai nepritrūks žiūrovų, kurie ateis palaikyti ir Lietuvos, ir Ukrainos komandų bei parodys gražų pavyzdį jauniesiems“, – optimizmo nestokojo Vilma Venslovaitienė.

FK „Žalgiris“ vadovė kvietė visus LRT žiūrovus išvysti šias rungtynes LFF stadione, mat nei ši televizija, nei Futbolo.tv rungtynių netransliuos.

Bilietus į šias tarptautines draugiškas rungtynes galite įsigyti „Bilietų pasaulis“ internetinėje svetainėje. Bilietų kaina prasideda vos nuo 4 eurų.

Abonementus įsigiję sirgaliai į rungtynes pateks nemokamai.

Tarptautinės draugiškos rungtynės tarp FK „Žalgiris“ ir FK „Karpaty“ prasidės 19:30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių