G. Sirgėdas - geriausias Europos U-19 futbolo čempionato snaiperis

  • Teksto dydis:

18-metis Lietuvos rinktinės saugas Gratas Sirgėdas tapo geriausiu Europos U-19 futbolo čempionato snaiperiu. Tokį istorinį pasiekimą lietuviui lėmė trys įvarčiai, kuriuos jis įmušė į Nyderlandų ir Portugalijos komandų vartus, rašo portalas sportin.lt.

Po tris įvarčius Europos 19-mečių pirmenybėse pelnė ir dar du žaidėjai - olandas Anassas Achahbaras (255 min.) ir portugalas Alexandre'as Guedesas (390 min.), tačiau jie aikštėje praleido nepalyginimai daugiau laiko nei mūsiškis (141 min.), kuris pirmas dvejas rungtynes pradėjo nuo atsarginių suolo.

Kadangi nė vienas iš šių snaiperių neatliko rezultatyvių perdavimų, šio turnyro „Auksinis batelis“, jei toks būtų teikiamas, atitektų būtent G. Sirgėdui. Tačiau šiuo atveju atminimo taures gavo visi trys rezultatyviausi žaidėjai.

Pats Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis džiaugėsi tokiu savo pasiekimu, tačiau teigė, kad bendras Lietuvos rinktinės pasirodymas galėjo būti ir sėkmingesnis.

„Trys pralaimėjimai iš trijų – nėra labai geras rezultatas, tačiau, žiūrint su kokiomis komandomis žaidėme, esu patenkintas komandos pasirodymu šiame čempionate.

Esu labai laimingas, kad man pavyko įmušti tris įvarčius, nors ir jautėsi praktikos bei fizinės jėgos trūkumas. Kiekvieną įvartį pelnyti buvo nepakartojama ir neįmanoma nusakyti, kaip jaučiausi po pirmojo savo įvarčio. Dar kartą noriu padėkoti kiekvienam, palaikiusiam mus“, - kalbėjo G. Sirgėdas.

Ir pridūrė, kad labai nori ir laukia savo šanso debiutuoti Lietuvos vyrų rinktinėje, kurios vyriausiasis treneris Csaba Laszlo jau atkreipė dėmesį į jį bei puolėją Luką Spalvį.

Primename, kad lietuviai A grupės rungtynėse 2:3 nusileido Nyderlandams, 0:2 - Ispanijai ir 2:4 - Portugalijai bei liko paskutiniai.

Be G. Sirgėdo, mūsiškių gretose vieną sykį pavyko pasižymėti ir gynėjui Lukui Artimavičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių