Futbolo strategai pripažįsta: jaunimo čempionate laukia nelengvi išbandymai

Lietuvoje vyksiančio Europos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų futbolo čempionato komandų strategai pasidalijo mintimis apie savo vienuolikių planus bei varžovų galimybes.

Lietuvoje vyksiančio Europos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų futbolo čempionato komandų strategai pasidalijo mintimis apie savo vienuolikių planus bei varžovų galimybes.

B grupėje rungtyniausiančių prancūzų treneris Francis Smereckis pripažino, kad jo auklėtinių laukia sunkūs išbandymai.

„Mūsų lūkesčiai – dideli. Jauni žaidėjai ne visada gauna daug laiko žaisti klubuose, todėl šis čempionatas jiems labai svarbus“, – pripažino strategas.

Paklaustas apie artimiausias rungtynes su Gruzija, F.Smereckis atsakė negalįs atskleisti visų pasiruošimo detalių, tačiau turi pakankamai informacijos apie varžovus.

„Pirmosios rungtynės lems daug, tačiau mūsų tikslas – patekti į pusfinalį, todėl turime žaisti gerai visą čempionatą“, – teigė treneris.

Serbijos rinktinės stratego Ljubinko Drulovičiaus nuomone, visi B grupės mačai turėtų būti įdomūs. „Mums labai svarbu atskleisti savo potencialą. Keista, tačiau užsienyje žaidžia tik du mūsų rinktinės nariai, tai mums neįprasta, todėl sieksim parodyti, kad esam tikrai geri“, – tvirtino serbas.

Gruzinų ekipos treneris negailėjo pagyrų varžovams. „Prancūzai – mūsų grupės favoritai, tačiau manau, kad visos komandos sieks pasirodyti kuo geriau“, – kalbėjo Georgis Tsetsadzė. Treneris pridūrė, kad jauniems žaidėjams labai svarbu yra įgyti patirties, tačiau dar svarbiau – patekti į kitą varžybų etapą.

Turkų rinktinės vadovas Feyyazas Ucaras teigė, kad jo šalies futbolininkams ši vasara labai sunki, nes keli 19-mečių rinktinės žaidėjai rungtyniavo ir jaunimo (iki 20 m.) pasaulio futbolo čempionate. Vis dėlto treneris tikisi, kad Turkijos vaikinai Lietuvoje žais gražų futbolą.

„Labai svarbu laimėti pirmąsias rungtynes, jos pačios svarbiausios, nes pergalė suteikia galimybę patekti į kitą varžybų etapą, – komentavo F. Ucaras. – Šios amžiaus grupės turnyre žaisime jau devintą kartą. Patirtis – svarbu, tačiau mūsų tikslas – finalas“, – kalbėjo treneris.

Nyderlandų rinktinės treneris Wimas van Zwamas pabrėžė, kad A grupėje laukia trys sunkūs mačai, tačiau jiems ruošiamasi ir tikimasi gerų rezultatų. „Mūsų tikslas – patekti į kitą varžybų etapą. Stengsimės įrodyti, kad esame verti čia būti“, – kalbėjo olandas.

Paklaustas, ką žino apie Lietuvos rinktinės žaidimo stilių ir galimybes, svečias atsakė, kad lietuviai tikrai gerai pasiruošę. „Žinoma, mes tikimės tik pergalės, tačiau kova bus atkakli. Lietuviai gerai kontratakuoja“, – sakė W.van Zwamas.

Lietuvos vienuolikės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys teigė, kad jo auklėtiniai nusiteikę kovingai. „Labai svarbu sužaisti gerai pirmas rungtynes. Mes norime patekti į kitą etapą, nors nesame tarp favoritų. Lietuvos futbolo federacija mums sudarė geras sąlygas treniruotis. Manau, kad esame pasiruošę sunkiausiems išbandymams“, – kalbėjo jis.

Portugalų strategas Emilio Peixe mano, kad čempionatas padės atsiskleisti naujiems talentams. „Mes džiaugiamės, kad esame tarp 8 geriausių Europos jaunimo komandų. Nors mūsų varžovai – labai stiprūs, darysime viską, kad iš A grupės patektume į kitą turnyro etapą“, – tvirtino portugalas.

Ispanų treneris Luisas de la Fuente pripažino, kad pirmos rungtynės su kaimynais portugalais bus sunkios, pareikalaus ne tik fizinės, bet ir psichologinės ištvermės. „Noriu, kad mano treniruojami žaidėjai augtų, tobulėtų, o ateityje taptų vyrų rinktinės nariais“, – kalbėjo ispanas. Treneris pripažino, kad iš ispanų labai daug tikimasi ir jie jaučia spaudimą, tačiau viliasi, kad čempionatas bus sėkmingas.

Visi treneriai pabrėžė, kad komandos buvo labai šiltai sutiktos Kaune, Alytuje ir Marijampolėje, aikštės yra pakankamai geros treniruotėms bei varžyboms.


Šiame straipsnyje: futbolasfutbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

moteris

moteris portretas
puikus straipsnis!

Zorres

Zorres portretas
Taves irgi laukia sunkus isbandymai santarves aiksteleje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių