Futbolo paslapčių lietuvius moko garsusis brazilas

„Užsikrovėme sau organizacinių rūpesčių, tačiau tikimės, kad bus verta ir mūsų šalies futbolo specialistai tai įvertins“, – šypsojosi Lietuvos salės futbolo naujojo čempiono „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis. Šią savaitę Kaune lankosi žinomas salės futbolo specialistas iš Brazilijos Cacau.

Treneris Almatos „Kairat“ klubą dukart atvedęs UEFA taurės link, o Kazachstano rinktinei padėjęs užkopti ant Europos čempionato prizininkų pakylos, Kaune ves seminarą mūsų šalies salės futbolo treneriams. Šis užsiėmimas Kauno sporto halėje prasidės penktadienį nuo 18 val. Vėliau, nuo 20 val., visi norintys galės stebėti Cacau vedamą treniruotę „Vyčio“ ekipai.

Ricardo Cámara Sobral, geriau žinomas kaip Cacau, per savo žaidėjo karjerą rungtyniavo Brazilijos salės futbolo rinktinėje, atstovavo šios šalies klubams, taip pat žaidė Rusijoje, Kazachstane, Lenkijoje.

Trenerio karjerą jis pradėjo Lenkijoje. Vėliau trumpai dirbo Čekijoje. Nuo 2013-ųjų Cacau tapo Almatos „Kairat“ ir Kazachstano rinktinės strategu. Cacau treniruojama „Kairat“ ekipa 2013 ir 2015 metų sezonuose tapo stipriausia Europos klubine komanda – laimėjo UEFA Futsal taurės varžybas. Specialistas taip pat vadovavo Kazachstano rinktinei, kuri 2016 metų Europos čempionate iškovojo bronzą. Tai aukščiausias rezultatas šios šalies istorijoje.

Savaitgalį svečias iš Brazilijos Lietuvoje ketina stebėti ir keletą perspektyvių „Vyčiui“ atstovaujančių savo tėvynainių. Gali būti, kad kai kurie jų persikels į vieną pajėgiausių Europos klubų.

Be to, Cacau lankysis ne tik Kaune, bet ir vyks į Jonavą. Ten sekmadienį 15 val. prasidės Lietuvos salės futbolo taurės finalo rungtynės. Lemiamame mūšyje dėl trofėjaus susigrums Jonavos „Vikingai“ ir Kauno „Vytis“.

„Varžovai iš žemesnės lygos, tačiau tai tikrai pajėgi komanda. Jai atstovauja ne vienas buvęs profesionalus futbolininkas, tad lengva nebus. Neveltui, jonaviečiai pasiekė turnyro finalą, pakeliui išmesdami keletą A lygos komandų“, – pabrėžė D.Gurskis.

Beje, kauniečiai, jau užsitikrinę A lygos čempionų titulus, taurės finalo išvakarėse dar sužais likusį paskutinį pirmenybių mačą išvykoje su „Vievio žiedo“ ekipa. Tad jie nėra tikri ar finalą pasieks optimalios sudėties bei išvengę traumų. Vis dėlto „Vyčio“ užduotis lieka viena – prie čempionato aukso pastatyti ir šalies taurę.


Šiame straipsnyje: VytisSalės futbolasCacau

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių