Futbolo klubo prezidentas apkaltino saviškius

Po didelį nepasitenkinimo erzelį Rusijoje sukėlusio nacionalinės futbolo rinktinės pasirodymo Europos čempionate įsiplieskė naujas skandalas.

Maskvos „Torpedo“ klubo prezidentas apkaltino kelis savo žaidėjus sutartų rungtynių organizavimu.

Aleksandras Tukmanovas, „Torpedo“ klubo vadovas, kreipėsi į Rusijos futbolo sąjungą (RFS), kad būtų ištirtas torpediečių ekipos futbolininkų Igorio Černyšovo, Aleksandro Malygino, Artiomo Samsonovo ir Vladimiro Bondarenkos veiksmai per šalies čempionato rungtynes su Vladikaukazo „Alanijos“, Jaroslavlio „Šiniko“, „Nižnij Novgorodo“ ir kitomis komandomis.

A.Tukmanovas įtaria, kad šie žaidėjai galėjo dalyvauti suokalbyje dėl iš anksto sutartų rezultatų.

Speciali RFS komisija pirmiausia išnagrinėjo vaizdo įrašus su I.Černyšovo žaidimo epizodais ir nusprendė, kad futbolininko klaidos, turėjusios įtakos „Torpedo“ vienuolikės nesėkmėms, galėjo būti tyčinės.

Po šio atsakymo „Torpedo“ komanda suskilo į dvi stovyklas, o A.Tukmanovas pateko ir savo klubo sirgalių, ir kolegų nemalonėn.

„Mes kreipsimės į teismą. A.Tukmanovo kaltinimai, neva „Alanijos“ komanda dalyvavo sutartose rungtynėse, yra nesąmonė. Tokiu būdu „Torpedo“ prezidentas stengiasi nukreipti dėmesį nuo savo klubo finansinių problemų“, – pareiškė Vladikaukazo klubas.

„Mėginome problemas išspręsti be viešo baltinių skalbimo. Kalbėjomės su žaidėjais, tačiau niekas nepasikeitė – keisti jų veiksmai lėmė netikėtus įvarčius į „Torpedo“ vartus. Manau, kad tas ketvertukas elgėsi sąmoningai, nors kol kas nežinau, kokios buvo jų žaidimo klaidų priežastys – pinigai ar kažkas kita, bet tikrai ne meistriškumo stoka“, – svarstė A.Tukmanovas.

Specialioji RFS komisija planuoja šiandien paskelbti tyrimo išvadas.


Šiame straipsnyje: futbolasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių