Futbolo aikštės atidarymo šventėje vaikai žaidė su žvaigždėmis

  • Teksto dydis:

po metus trukusių rekonstrukcijos darbų atidaryta atnaujinta Alytaus vaikų globos namų futbolo aikštelė. Alytaus vaikų globos namų futbolo aikštės atnaujinimą inicijavo skaitmeninė televizija „Viasat“ ir žiūrimiausia šalies televizija TV3, priklausančios tarptautiniam žiniasklaidos koncernui MTG.

Atidarymo šventėje dalyvavo ir atnaujintą futbolo aikštę paskelbė atidaryta „Viasat“ vadovas Baltijos šalims Raivo Rostsas ir TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. Šventę vainikavo rungtynės tarp Alytaus vaikų globos namų auklėtinių ir žinomų žmonių bei TV3 žvaigždžių. Žaidė Marijus Mikutavičius, Vytaras Radzevičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Linas Zareckas-Choras, Rolandas Skaisgirys, Mindaugas Ponomariovas-Ozis ir Gidonas Šapiro-Bilas. Draugiškos ir smagios rungtynės ir baigėsi draugiškai – 3:3.

„Dažnai žaidžiame Vilniuje įvairiose aikštėse. Džiugu, kad Alytuje atsirado aikštė geresnė už daugelį Vilniaus aikščių. Labai smagu, kad pirmosios rungtynės naujoje aikštėje baigėsi lygiosiomis – ir avis sveika, ir vilkas sotus“, − po aikštės atidarymo rungtynių šypsodamasis teigė Marijus Mikutavičius.

Projektas pradėtas įgyvendinti tuomet, kai Alytaus vaikų globos namų auklėtiniai, laimėję turnyrą „MTG futbolas taikai“ triskart iš eilės, paprašė pagerinti jiems sąlygas treniruotis – pakeisti varganą futbolo veją. Rekonstrukciją parėmė MTG grupės įmonių darbuotojai iš viso pasaulio ir „MTG futbolas taikai“ ambasadoriai, buvę žymūs Europos futbolininkai. Dalyvaudami labdaros aukcione Stokholme jie surinko pinigų, reikalingų Alytaus vaikų globos namų auklėtiniams. Alytaus vaikų globos namų futbolo aikštės atnaujinimo darbai kainavo daugiau nei 21 tūkst. litų.

„Mums visuomet labai svarbu įgyvendinti prasmingas iniciatyvas. Iš vaikų futbolo trenerio teko išgirsti, kad dar prieš atidarant naująją futbolo aikštelę tarp Alytaus vaikų globos namų auklėtinių gerokai išaugo susidomėjimas futbolo treniruotėmis. Labai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie prasmingo vaikų  laisvalaikio“, − atidaryme teigė „Viasat“ vadovas Baltijos šalims Raivo Rostsas.

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė džiaugėsi, kad TV3 tradiciškai prisideda prie vaikų svajonių įgyvendinimo: „Sužinoję alytiškių svajonę, labai norėjome, kad ji virstu realybe. Gera, kad padėjome išpildyti šį gražų vaikų norą. Džiugu, kad ketvirtus metus Lietuvoje gyvuojanti socialinė iniciatyva „MTG futbolas taikai“  leidžia vaikams ne tik tobulinti futbolo įgūdžius, bet ir užtikrina sveikesnį gyvenimą.“

Socialine iniciatyva „MTG futbolas taikai“ siekiama skatinti vaikų socialinį užimtumą, integruoti globotinius į įvairią laisvalaikio veiklą, ugdyti palankumą sportui ir skatinti bendravimą su bendraminčiais.


Šiame straipsnyje: mikutavičiusfutbolasstadionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių