Futbolininkai pasirengę kibti į atlapus karštiesiems gruzinams

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė stoja į paskutinę metų kovą. Šiandien, 17 val., jaunieji (gimę 1996 metais ir jaunesni) futbolininkai Tbilisyje egzaminuos vietos bendraamžių rinktinę.

Nors Gruzija garsėja futbolo tradicijomis, šios šalies jaunimo ekipai atrankos turnyras į Europos pirmenybes klostosi nesėkmingai. Gruzinai, kurių gretose žiba ir Kauno „Stumbro“ ekipos legionierius Levanas Matčarašvilis, tūno 3-osios grupės dugne. Per 4 rungtynes gruzinai sukrapštė vos vieną tašką, namuose 2:2 sužaidę su Suomijos komanda. Tačiau kitas trejas rungtynes antradienio mačo šeimininkai pralaimėjo. Skambiausiu antausiu jiems tapo nesėkmė 1:3 akistatoje su Farerų salų komanda.

Specialisto iš Danijos Carito Falcho treniruojami lietuviai su 3 taškais lenkia tik gruzinus bei rikiuojasi 5-oje vietoje. Tiesa, tokį patį kraitį turi ir laipteliu aukščiau esantys suomiai. Bet ir jie, ir gruzinai žaidę maču daugiau nei mūsų šalies komanda. Įdomu, kad visas šias komandas lenkia Farerų salų rinktinė, su 5 taškais įsitvirtinusi 3-ojoje pozicijoje. Tačiau salyno komanda jau sužaidė 5 mačus. Antroji grupės ekipa Lenkija po 4 akistatų turi 8 taškus, o lyderiai Danijos futbolininkai laimėjo visas 4 dvikovas – 12 taškų. Būtent su danais lietuviai šį rudenį patyrė skaudžiausią nesėkmę – 0:6. Po to 0:2 nusileista lenkams.

Šie antausiai nesumažino lietuvių ryžto įvykdyti bent minimalią užduotį – nelikti paskutiniais grupėje. Prieš išvyką į Gruziją mūsų šalies atstovai sužaidė kontrolines rungtynes su Baltarusijos ekipa. Mačas Minske baigėsi taikiai – 0:0.

Mūsų portalo paklaustas apie lietuvių šansus metus pabaigti pergalingai, Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius atsakė neabejojąs, jog komandos netenkins lygiosios, ji sieks tik pergalės.

„Mačiau dvikovą Gargžduose su lenkais. Vaikinai, nors pralaimėjo, paliko neblogą įspūdį. Treneris iš Danijos turi savo idėjų, kurias nuosekliai mėgina įgyvendinti. Jis liko patenkintas ir pasirodymu Baltarusijoje. Tad Gruzijoje labai norėtųsi pergalės. To nori ir treneris, ir žaidėjai. Vis dėlto kol kas grupėje situacija nėra beviltiška, nes nusileidome tikrai pajėgioms Danijos ir Lenkijos ekipoms“, - mūsų portalui sakė T.Danilevičius.

„Jaunimo rinktinė yra paskutinė pakopa prieš nacionalinę rinktinę, tad būtų smagu jei jaunuoliams sektųsi atrankoje ir jie į vyrų futbolą eitų jau pažinę pergalių skonį“, - pabrėžė LFF prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių