Finale suklupusioms kaunietėms krimstis nėra kada

„Smagu, kad žaidėme ne kokioje pakampėje, o pagrindiniame šalies stadione“, - pabrėžė Rimantas Viktoravičius. Jo vadovaujamos Šiaulių „Gintra-Universiteto“ futbolininkės neleido Kauno „LSU-Žara“ ekipai pakartoti sėkmės ir sukurti intrigos šalies moterų futbolo taurės turnyro finale. Kaunietės vakar lemiamame mače dėl trofėjaus 0:10 nusileido Šiaulių klubui.

„Rezultatas gal ir didokas. Gal Kauno merginos labiau jaudinosi, gal kokios kitos priežastys. Kaunietės neblogai priešinosi per Lietuvos čempionato rungtynes namuose, todėl kažko panašaus tikėjomės ir dabar. Savo auklėtines perspėjau, kad nesitikėtų lengvo pasivaikščiojimo. Malonu, kad jos mane suprato ir iškart ėmėsi įrodinėti pranašumą“, - dėstė nugalėtojų komandos treneris.

Abi ekipos neseniai susidūrė ir šalies čempionate. Tąsyk savo aikštėje kaunietės sugebėjo parodyti nagus. Jos jau 4-ąją min. pirmosios įmušė įvartį ir, nors vėliau praleido keturis, privertė pasinervinti šiaulietes.

Šįsyk šiaulietės mačo eigą kontroliavo nuo pat pradžių. Pirmąjį kirtį jos smogė sužaidus vos vieną min.  „Gintra-Universiteto“ legionierė iš Ukrainos Tatjana Kozyrenko prasiveržė dešiniuoju kraštu ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Dar iki pertraukos ukrainietė viena pelnė tris įvarčius, o čempionių komanda pasižymėjo 7 rezultatyviais smūgiais. Antrajame kėlinyje kaunietės praleido dar tris išpuolius.

Žiūrovai išvydo ir „LSU-Žaros“ atakų, kurias rezgė Kamilė Vaičiulaitytė ir Liucija Vaitukaitytė. Kauniečių puolėja Laura Kovalčiuk turėjo gerų progų pasižymėti, tačiau pritrūko tikslumo. Vėliau dėl patirtos traumos puolėja buvo priversta anksčiau laiko palikti aikštę.

Po du iš dešimties įvarčių pelnė afrikietė Zenatha Colemanas ir Rasa Imanalijeva, vieną – Simona Veličkaitė, Karolina Zabolotnaja ir Sonata Vanagaitė.

Nugalėtojų taurę iš LF vadovų rankų atsiėmė Vestina Neverdauskaitė. Paklausta, kaip jaučiasi, Šiaulių ekipos kapitonė atsakė klausimu: „Nejaugi nesimato iš šypsenos?“.

Futbolininkės teigimu, šiaulietės išeina trumpų atostogų, tad galėjo išsikrauti netausodamos jėgų. „Gintros-Universiteto“ futbolininkės atostogaus iki liepos 4 dienos. Tuomet prasidės intensyvus pasiruošimo ciklas UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui.

Tuo tarpu kaunietės laiko poilsiui neturės. Jau trečiadienį jų laukia svarbi akistata šalies A lygoje. Kauno klubas Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione priims viešnias iš Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkes. Šios, surinkę 15 taškų, „LSU-Žarai“ mina ant kulnų ir žengia ketvirtos. Tiesa, tokį pat kraitį turinčios kaunietės žaidė maču mažiau – pasiekė 5 pergales ir 3 sykius pralaimėjo. Kauno klubas 3 taškais atsilieka nuo 2-oje pozicijoje esančios Gargždų „Bangos“ (9 mačai) ir Šiaulių klubo (30 taškų, 10 mačų).


Šiame straipsnyje: žaraA lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių