FBK „Kaunas“ priešinosi, bet staigmenos nepateikė

FBK „Kauno“ futbolininkams nepavyko pateikti siurprizo ir parklupdyti vienos pajėgiausių šalies pirmosios lygos ekipų „Palangos“. Kauniečiai sekmadienį savo aikštėje svečiams iš pajūrio nusileido 0:2. Nugalėtojams abu įvarčius pelnė buvęs FBK „Kauno“ puolėjas Gvidas Juška, o svečių ekipos veiksmams dirigavo buvęs žinomas „Kauno“ puolėjas Valdas Trakys.

Iki 29-ojo turo dvikovos kauniečiai žengė netoli turnyro lentelės vidurio – 10-ojoje pozicijoje. Palangiškai taikėsi į prizininkų trejetą. Vis dėlto mačo S.Dariaus ir S.Girėno stadione pradžioje atrodė, kad šeimininkai pagal meistriškumą nė kiek nenusileidžia varžovams.

11–ąją min. greitą ataką surengė saugas Kristijonas Gedgaudas. Po 10 min. pasižymėti galėjo FBK legionierius meksikietis Josuetl Hernandez Rea. Gato pabėgo nuo varžovų ir pavojingai smūgiavo į vartus. 33–ąją minutę savo aikštelėje prasižengė šeimininkų vartininkas Nemanja Bjelanas. Serbą tiksliu spyriu nuo 11 metrų žymos nubaudė „Palangos“ puolėjas G.Juška.

Nors kauniečiai turėjo keletą galimybių rezultatą išlyginti, po pertraukos jų vartams dažniau grasino „Palanga“. Ypač aktyvus buvo Simonas Urbys. Jis kėliniui baigiantis atliko rezultatyvų perdavimą tam pačiam G.Juškai, kuris netruko pasiųsti kamuolį į tinklą – 2:0.

„Žinojau, kad kauniečiai namuose yra labai kovingi, niekam nepasiduoda. Tą ir akcentavau savo vyrams. Išėjome susikaupę ir iki pertraukos kontroliavome žaidimą, - komentavo V.Trakys. - Po jos nurodžiau žaisti drausmingiau, palaikyti kamuolį, bet išėjo žaidimas be gynybos. Turėjome nuostabių momentų, kamuolys ritinėjosi ant vartų linijos, reikėjo tik kažkam iš kelių metrų įmušti. Bet ilgai to padaryti nepavyko. FBK gelbėjo ir vartininkas. Teko atlikti keletą priverstinių keitimų, įtampa laikėsi iki pat pabaigos. Tai kainavo daug nervų ir man, ir FBK „Kauno“ treneriui. Gerai, kad pabaigoje pavyko įtvirtinti pergalę“.

„Palangos“ puolėjas G.Juška pabrėžė, kad jo ekipos pergalę lėmė didesnis meistriškumas.

„Antrajame kėlinyje turėjome protingiau sužaisti, neįvykdėme trenerio plano. Buvo atviras žaidimas, atsivėrė dideli tarpai. Galėjome įmušti tiek mes, tiek jie. Šiaip galėjome laimėti ir 5:0“, - sakė jis.

Puolėjo žodžiais, palangiškiai, nors ir gerokai atsilieka nuo prizininkų trejeto, nenuleis rankų ir mėgins pakovoti dėl medalių.

FBK „Kaunui“, per 29 mačus surinkusiam 37 taškus, lieka tik vienas tikslas – pamėginti pavyti 9-oje pozicijoje esančią „Šilutę“ (41 taškas). Mat, 8-oje vietoje įsitvirtinęs Kėdainių „Nevėžis“ nuo kauniečių yra atitrūkęs net 14 taškų. Į 4-ąją poziciją pakilusios „Palangos“ sąskaitoje – 55 taškai. Lygoje pirmauja Jonavos „Lietava“ - 65 taškai, antras - „Žalgiris-B“ - 61, trečia – Gargždų „Banga“ - 59.

 


Šiame straipsnyje: FBK KaunasPalanga1 lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių