Europos lyga: „Man Utd“ išvargo kelialapį, bet ilgam neteko Z. Ibrahimovičiaus

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Europos lygoje buvo žaidžiami atsakomieji ketvirtfinalio susitikimai. Net trijuose iš jų prireikė pratęsimo. Tik per papildomą laiką kelialapį į kitą etapą iškovojo ir šio turnyro favoritas „Manchester United“ klubas, eliminavęs Briuselio „Anderlecht“.

Pirmoji dvikova Belgijoje buvo pasibaigusi taikiai – 1:1.

10-ąją minutę Henrikhas Mkhitaryanas po žaibiško šeimininkų išpuolio įmušė įvartį ir atrodė, kad „raudonieji velniai“ nesunkiai žengs į pusfinalį, tačiau šis taiklus smūgis šeimininkus akivaizdžiai užmigdė.

33-ąją minutę Sofiane Hanni pasinaudojo Jose Mourinho gynybos aplaidumu ir iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus bei išlygino rezultatą – 1:1.

Nors per likusį laiką „Manchester United“ turėjo daugybę progų pasižymėti, komandoms teko žaisti pratęsimą.

Maža to, pagrindinio laiko pabaigoje skausmingą kryžminių raiščių traumą patyrė Zlatanas Ibrahimovičius.

Tačiau net praradus savo atakų lyderį, pratęsimo metu anglams vis dėlto pavyko įrodyti savo pranašumą. 107-ąją dvikovos minutę Marcusas Rasfhordas pelnė įvartį ir išvedė savo komandą į pusfinalį.

Nors iš Nyderlandų Gelzenkircheno „Schalke“ parsivežė dviejų įvarčių deficitą (0:2), mače namuose su Amsterdamo „Ajax“ jį sugebėjo panaikinti – 2:0.

Pratęsimo metu olandams teko žaisti be 80-ąją minutę antrą geltoną kortelę gavusio Joelio Veltmano.

Kiekybinę persvarą įvarčiu vokiečiai pavertė 101-ąją minutę, kai pasižymėjo Danielis Caligiuri.

Tačiau tai nebuvo pabaiga. Net ir rungtyniaudami dešimtyje, olandai sugebėjo įmušti, o 111-ąją minutę pelnytas Nicko Viergevero įvartis nutiesė „Ajax“ kelią į kitą etapą.

Baigiantis pratęsimui, „Ajax“ atstovaujantis vokietis Aminas Younesas dar kartą nubaudė tėvynainius ir nubraukė paskutines „Schalke“ viltis. Vokietijos klubas laimėjo 3:2, bet į kitą etapą žengė „Ajax“.

Liono „Olympique“ laimėjo pirmąją dvikovą namuose prieš Stambulo „Bešiktaš“ 2:1, tačiau šįsyk po pagrindinio laiko sėkmė tokiu pačiu rezultatu šypsojosi turkams.

Pratęsimo metu įvarčių įmušta nebuvo, tad kelialapio savininką lėmė baudinių serija. Joje sėkmė 7:6 šypsojosi prancūzams.

Lengviausiai į pusfinalį žengė Vigo „Celta“ klubas, svečiuose 1:1 sužaidęs su „Gent“. Pirmąją dvikovą namuose ispanai buvo laimėję 3:2.

Stambulo „Bešiktaš“ – Liono „Olympique“ 2:1 (11m baudiniai 6:7)(pirmos rungtynės 1:2, bendras rezultatas 3:3) 27' [1:0] Andersonas Talisca 34' [1:1] Alexandre'as Lacazette'as 58' [2:1] Andersonas Talisca

„Genk“ – Vigo „Celta“ 1:1(pirmos rungtynės 2:3, bendras rezultatas 3:4) 63' [0:1] Pione Sisto 67' [1:1] Leandro Trossardas

„Manchester United“ – Briuselio „Anderlecht“ 2:1 (po pratęsimo)(pirmos rungtynės 1:1, bendras rezultatas 3:2) 10' [1:0] Henrikas Mkhitaryanas 32' [1:1] Sofiane'as Hanni 107' [2:1] Marcusas Rashfordas

Gelzenkircheno „Schalke“ – Amsterdamo „Ajax“ 3:2 (po pratęsimo)(pirmos rungtynės 0:2, bendras rezultatas 3:4 ) 53' [1:0] Leonas Goretzka 56' [2:0] Guido Burgstalleris 101' [3:0] Danielis Caligiuri 111' [3:1] Nickas Viergeveras 120 [3:2] Aminas Younesas80' Joelis Veltmanas („Ajax“) pašalintas iš aikštės



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių