Europos futbolo čempionato atrankos pabaigoje – lietuvių ir italų kova

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės sportininkai Europos U-21 čempionato atrankos pabaigoje šiandien kovos su grupes lydere Italijos komanda.

Lietuviai atrankos kovas pradėjo nesėkmingai, tačiau praėjusių metų lapkritį surinko stipriausia sudėtį ir 3:1 pranoko airius, o šiemet įveikė tiek Andoros, tiek Slovėnijos komandą.

„Po pergalės prieš slovėnus išaugo komandos apetitas. Tik bijau, kad tai nepakištų mums kojos, viliuosi, kad nebūtų per didelis pasitikėjimas savo jėgomis. Be abejo, su Slovėnija vyrai sužaidė tikrai gerai, - kalbėjo rinktinės treneris Antanas Vingilys - Motyvacija milžiniška, kadangi ne kiekvieną dieną tenka žaisti su italais, būsimomis ar esamomis žvaigždėmis.“

Didžiausios būsimų varžovų žvaigždės – prie komandos vairo. Italų komandą treniruoja buvęs ilgametis šalies rinktinės saugas, 2000 metų Europos vicečempionas Luigi di Biagio, o ekipos vadovas – legendinis Giancarlo Antognoni, kuris su „Squadra Azzurra“ triumfavo 1982 m. Pasaulio čempionate.

„Apie Lietuvą žinau, nes trejus metus žaidžiau „Brescia“ komandoje su Mariumi Stankevičiumi, - sakė L. Di Biagio – Tikiuosi, kad bus gražios rungtynės. Tikrai nemanau, kad bus lengva, nes Lietuvos komanda paskutines rungtynes laimėjo.“

Būtent italai vienintelį kartą per paskutines ketverias rungtynes sustabdė mūsiškius – savo aikštėje pernai lapkritį jie nugalėjo rezultatu 2:0.

„Į Italiją vykome iš karto po kitų rungtynių. Labai jautėsi, kad pristigo jėgų. Greitas įvartis paveikė komandą ir neradome energijos perlaužti žaidimą. Jei šį kartą nepraleisime greito įvarčio ir sugebėsime žaisti susikoncentravę, viskas bus gerai“, - vylėsi A. Vingilys.

Pasak A. Vingilio, užduotį komandai kiek apsunkina tvarkaraštis, nes lietuviai rungtyniavo penktadienį, o italai praėjusią savaitę nežaidė.

„Rungtynės su slovėnais mums kainavo daug jėgų. Tačiau pasistengsime išnaudoti visas, kiek liko kovoje su italais, - teigė A. Vingilys – Kalbant apie žaidėjų sveikatą - serga Edvinas Gertmonas, traumą gavo Donatas Šėgžda. Visi kiti – pasiruošę žaisti.“

Rinktinės kapitono Justino Januševskio teigimu, pergalė prieš Slovėniją suteikė pasitikėjimo artėjančiai dvikovai su italais.

„Motyvacijos tikrai netrūksta. Laukia labai stiprūs varžovas, geri žaidėjai iš aukščiausios Italijos lygos. Bus smagi kova. Žaisdami prieš slovėnus atidavėm daug jėgų, bet atiduosime paskutines jėgas, kad ciklą pabaigtume garbingai.“

Kartu su Italijos komanda į Lietuvą atvyko ir būrys žurnalistų. Tai garsių leidinių, tokių kaip „Gazzetta dello Sport“, „Corriere dello Sport“, „Tuttosport“, „Corriere della Sera“ atstovai. Dvikovą iš Kauno tiesiogiai transliuos RAI televizija, o Lietuvoje vyks transliavimas internete.

Lietuvos ir Italijos U-21 rinktinės susitinka šiandien 18 val. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Bilietus į rungtynes platina „Ticketmarket.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių