Europos čempionatas: olandės sutriuškino Lietuvos merginų rinktinę

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvoje prasidėjo Europos merginų (iki 17 metų) futbolo čempionatas. Lietuvos rinktinė pirmose rungtynėse Alytuje 0:9 nusileido Nyderlandų merginoms.

Tarp keturių žemyno stipriausiųjų praėjusiame čempionate patekusi Olandijos komanda pasižymėjo jau pačioje rungtynių pradžioje ir iki pertraukos ne kartą tiksliais smūgiais baudė Lietuvos ekipą už klaidas.

Rungtynių pradžia buvo itin nesėkminga aikštės šeimininkėms. Jau pirmoje atakoje varžovėms pavyko pasižymėti ir įgyti psichologinę persvarą. Po perdavimo į baudos aikštelę Laura Ubartaitė atmetė kamuolį galva, tačiau Medai Šeškutei nepavyko sugauti kamuolio.

Netrukus vartininkė gelbėjo komandą išeidama iš vartų. 10 min. po perdavimo iš krašto smūgiu galva iš arti olandės pasižymėjo dar kartą.

15 min. olandės pasižymėjo dar kartą, kai tiksliai smūgiavo baudos aikštelėje atšokusį kamuolį. 17 min. krito ketvirtasis įvartis – po perdavimo iš krašto varžovės mušė smūgiu iš arti.

25 min. po dar vieno perdavimo iš krašto kamuolys praslydo pro vartininkę bei gynėjas.

27 min. olandžių smūgis sudrebino virpstą, o pakartotiniame epizode mūsiškės prasižengė ir buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį varžovės realizavo tiksliai.

Po pertraukos Lietuvos komanda gynyboje žaidė sėkmingiau. Visgi 51 min. po įsiveržimo baudos aikštelės kraštu nepavyko sustabdyti varžovės be pražangos ir buvo skirtas baudinys. Laimei, po smūgio nuo žymos kamuolys pataikė į virpstą.

60 min. Olandijos komanda pasižymėjo puikiu baudos smūgiu iš 25 metrų. Dar vienas įvartis krito po perdavimo iš krašto ir tikslaus smūgio galva. Prieš pat rungtynių pabaigą varžovės pasinaudojo nesusipratimu gynyboje.

Antrąsias rungtynes Lietuvos komanda žais gegužės 12-ąją, šeštadienį, Šiauliuose su Suomijos futbolininkėmis. Pastarosios pirmose rungtynėse tik paskutinėmis minutėmis 1:2 nusileido Europos čempionei Vokietijai.

A grupėje Šiauliuose Italija ir Ispanija sužaidė taikiai 0:0, o Lenkija per pridėtinį laiką išplėšė lygiąsias dvikovoje su Anglija.

Rungtynių statistika

WU17 Lietuva – Olandija 0:9 (0:6) Alytaus stadionas, 1858 žiūrovai Įvarčiai: 2 min. Laura Ubartaitė (į savo vartus), 10, 17 ir 79 min. Kirsten Van De Westeringh, 15 min. Jonna Van De Velde, 25 ir 75 min. Romée Leuchter, 29 min. Nikita Rudy Tromp (iš 11 m.), 60 min. Dana Margaretha Wilhelmina Foederer.

Lietuva: Meda Šeškutė, Laura Ubartaitė (65 min. Greta Markauskaitė), Eva Jakaitė, Gintarė Blažytė, Loreta Rogačiova, Marija Galkina, Ugnė Lazdauskaitė, Judita Sabatauskaitė (78 min. Gabija Toropovaitė), Silvija Šafranovič, Dorotėja Aidukaitė, Erika Šupelytė (41 min. Karilė Liužinaitė). Atsargoje: Monika Bačkieriūtė, Alina Špakovskaja, Milita Ragauskaitė, Saulė Jonynaitė, Gabrielė Ragauskaitė, Dovilė Dockaitė.

Kiti rezultatai:

Italija – Ispanija 0:0

Suomija – Vokietija 1:2

Lenkija – Anglija 2:2



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
Lietuvos rinktinės vartininkė-gėda. Gėda žiūrėti kaip jinai žaidžia, kaimo bobutę pastatyk į vartus, daugiau kamuolių sulaikys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių