„Euro 2016“ sėkmė – eilės į stadionus

Šiandien paaiškės abu 15-ojo Europos futbolo čempionato finalininkai, liepos 10-ąją numatytos pabaigtuvės ir nugalėtojų karūnavimas, bet sporto autoritetai jau rašo pažymius varžybų organizatoriams.

Prioritetas – pelnas?

Buvęs Vokietijos rinktinės saugas, 1972-ųjų Europos ir 1974-ųjų pasaulio čempionas Paulas Breitneris pareiškė, kad "Euro 2016" finalo turnyras toks pat prastas kaip ir "Euro 2004".

"Priežastis ta, kad Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) žengia Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) pramintu keliu: pirmiausia galvoja, kaip uždirbti krūvą pinigų. Todėl rungtynių – per daug, turnyras – ištęstas. Varžybų lygį puikiai iliustruoja Portugalijos rinktinė: neiškovojo nė vienos pergalės per pagrindinį rungtynių laiką, tačiau pasiekė pusfinalį. Tikiuosi, kad ateityje "Euro" formatas bus toks kaip anksčiau", – svarstė P.Breitneris.

Vokietijos futbolo legendai nepritarė "Euro 2016" finalo turnyro direktorius Martinas Kallenas.

"Islandijos ir Velso nacionalinių komandų pasiekimai patvirtino, kad varžybų formatas su 24 rinktinėmis pasiteisino – jis itin palankus mažoms šalims, kurių ekipoms sunkiau prasimušti į tarptautinį futbolo elitą", – sakė M.Kallenas.

UEFA duomenimis, į rungtynes Prancūzijos arenose parduota beveik 99 proc. bilietų (maždaug 2,5 mln.). Rekordinis lankomumas užfiksuotas per prancūzų ir islandų dvikovą Paryžiaus "Stade de France" arenoje – ją stebėjo 76 833 futbolo aistruoliai.

M.Kalleno teigimu, UEFA patenkinta, kaip Prancūzijos valdžia išsprendė čempionato dalyvių ir žiūrovų saugumo problemą.

"Itin rimtų incidentų nebuvo", – apibendrino M.Kallenas, nors UEFA už sirgalių išpuolius apdalijo baudomis kelias nacionalines federacijas.

Žengs į "Stade de France"

Liepos 10-ąją vyksianti lemiama "Euro 2016" dvikova bus paženklinta ir lietuvišku akcentu – vieną finalo rungtynių žaidėją į aikštę palydės aštuonmetis vilnietis Kirilas Ambrusevičius.

Jis šiemet pavasarį laimėjo tarptautinės restoranų tinklo "McDonald's" programos "Į stadioną – su žvaigžde!" konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių