„El Clasico“ išvakarėse Madride – neregėtos saugumo priemonės

Ispanijos valdžios pareigūnai su nerimu laukia artėjančio savaitgalio ir Madride žada imtis iki šiol dar neregėtų saugumo priemonių.

Šeštadienį vakare "Santiago Bernabeu" stadione pirmą sykį šiame sezone jėgas išmėgins du Ispanijos futbolo grandai - "Real" ir "Barcelona".

Tai yra reginys, kurio metu arenoje nebelieka tuščių vietų, o bet koks masinis žmonių susibūrimas pastaruoju metu iškart tampa pareigūnų galvos skausmu. Kaip užkirsti kelią galimam išpuoliui? Kaip maksimaliai užtikrinti žiūrovų ir futbolininkų saugumą? Kaip išvengti daugybės aukų?

Sprogmenų diržą ryšėjusio islamisto bandymas patekti į Paryžiaus "Stade de France" stadioną ir susisprogdinimas greta jo, užkirstas kelias brutaliam išpuoliui Hanoverio arenoje, dėl galimų teroro aktų atšaukti draugiški susitikimai tarp Vokietijos bei Nyderlandų ir Ispanijos bei Belgijos nacionalinių rinktinių.

Ar tai reiškia, kad terorizmas šiais laikais jau ėmė kelti grėsmę ir futbolui, kuris dėl savo aistrų bei sirgalių atsidavimo nekart yra tapęs vienybės simboliu?

Madride įvykusiame saugumo žinybų atstovų pasitarime būsimasis "El Clasico" įvardintas "padidintos rizikos renginiu".

"Niekam nėra paslaptis, kad "Barcelona" ir "Real" rungtynės ir taip egzistuoja papildoma rizika, tačiau šįkart mes nekalbame apie tai, jog grėsmė kyla dėl galimo sirgalių smurto protrūkio. Dabar mes kalbame apie terorizmą, o tai kur kas pavojingiau, - tvirtino Ispanijos šalies saugumo ministras Francisco Martinezas. - Kita vertus, manau, jog reikia pasitikėti mūsų saugumo struktūromis ir jų profesionalumu. Teisėsaugos pareigūnai padarys viską, kad rungtynės vyktų sklandžiai".

Šeštadienio mače tarp "Real" ir "Barcelona" komandų saugumu rūpinsis 1000 policijos pareigūnų ir 1400 privačių saugos tarnybų darbuotojų.

"Vien policijos pareigūnų bus dukart daugiau, nei įprastame mače. Sirgaliai į stadioną galės patekti likus trims valandoms iki mačo. Taip padaryta tam, kad būtų galima išvengti spūsčių ir efektyviau kontroliuoti žmonių srautus", - pabrėžė Ispanijos sporto ministras Miguelis Cardenalis.

Ispanijos teisėsaugininkai "Santiago Bernabeu" žada apjuosti trimis apsaugos žiedais, tad mažiausiai tiek patikrų teks pereiti kiekvienam "El Clasico" žiūrovui prieš patenkant į pačią areną.

Tiesa, M. Cardenalis neįvardino, ar Ispanijos policija ketina imtis papildomų saugumo priemonių saugant "Barcelona" sirgalius, kurių aremoje bus mažuma, bei siekiant išvengti galimų abiejų komandų aistruolių susidūrimų stadiono prieigose.

"Saugumo lygis bus pakankamas ir šįkart akcentuojame ne tarpusavio konfliktus. Mums tiesiog reikia padaryti taip, kad konfliktų nebūtų išvis", - pridūrė ministras.


Šiame straipsnyje: El ClasicoRealBarcelona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių