„Ekranas“ šį vakarą pradeda žygį Čempionų lygoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos čempionas Panevėžio „Ekranas“ stoja į kovą Europoje. Antradienio vakarą mūsų šalies atstovas savo stadione žais pirmąsias UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynes su Habnarfjorduro FH (Islandija) klubu.

Turnyras: UEFA Čempionų lyga (II atrankos etapas)
Stadionas: „Aukštaitijos“ (Panevėžys, Lietuva)
Teisėjas: Dag Hafsas (norvegas)
Data: 2013 m. liepos 16 d.
Laikas: 20.00 val.
.
Kiek daugiau nei prieš savaitę „Ekrano“ namuose patirtas skaudus pralaimėjimas Pakruojo „Kruojai“ rezultatu 1-3 dar kartą patvirtino, kad šį sezoną Lietuvos čempionas demonstruoja itin banguotą ir nestabilią sportinę formą.

Po 18 turų „SMSCredit.lt A lygos“ čempionate „ekraniečiai“ yra priversti su Klaipėdos „Atlantu“ dalintis antrąja ir trečiąja pozicijomis, kadangi turi taip pat 38 taškus kaip ir uostamiesčio ekipa. Pirmenybių lyderis Vilniaus „Žalgiris“ daugkartinį čempioną lenkia net devyniais taškais.

Tiesa, prieš kovą Čempionų lygos atrankoje „Ekranas“ sulaukė solidaus pastiprinimo: komandą papildė serbų duetas – saugas Marko Vučetičius ir puolėjas Dejanas Djeničius. Kone didžiausios viltys dedamos į pastarąjį žaidėją, kuris turėtų būti tikra Panevėžio ekipos „įvarčių mašina“.

Nepaisant šį sezoną panevėžiečių demonstruojamo „banguoto“ žaidimo, jie turi sukaupę didelę patirtį tokio rango, kaip Čempionų lyga, rungtynėse. To pavyzdys, praėjęs sezonas, kuriame pasiekė trečiąjį prestižiškiausio Europos turnyro atrankos etapą.

Iš pradžių antrajame etape bendru rezultatu 2-1 buvo įveiktas Dublino „Shamrock Rovers“ klubas, o trečiajame etape net 0-11 (bendras rezultatas) nusileista galingajam Briuselio „Anderlecht“.

„Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas: „FH tikrai žaidžianti, kvalifikuota komanda, nemanau, kad prastesnio lygio, nei geriausios Lietuvos komandos. Turi jie ir individualiai stiprių žaidėjų, žaidžia gerą komandinį futbolą. Jaučiasi ir trenerio darbas bei įnašas, nes tikrai disciplinuotai, ypač gynyboje, jie žaidžia. Puikiai matosi kokiais būdais komanda siekia rezultato. Buvo labai daug nerimo prieš rungtynes, nes eilė žaidėjų po paskutinio mačo su „Kruoja“ turėjo kažkokių mikrotraumų, todėl dėl jų sveikatos abejonių buvo. Tačiau atrodo, kad į rungtynes su islandais ateisime maždaug optimalios sudėties, pagal tai, ką galime turėti šiandien“

„Ekrano“ saugas Igoris Kozlovas: „Manau, kad abi komandos vienodo pajėgumo, bet mes darysime viską, kad iškoptume į kitą etapą. Ruošiamės labai atsakingai, todėl ir žaisti turėsime susikaupę. Sunku pasakyti, kaip atrodys islandai. Esame jų žaidimą stebėję vaizdo įrašuose, tačiau ką gali žinoti, kaip viskas klostysis aikštėje. Pirmos rungtynės – mūsų stadione, todėl privalome žaisti savo žaidimą ir laimėti. O po šių rungtynių, kai bus aiškus rezultatas, žiūrėsime, kaip žaisime Islandijoje“.

Islandijos FH klubas, taip pat kaip ir Panevėžio ekipa, paskutinėse nacionalinio čempionato rungtynėse patyrė nesėkmę, tik šiuo atveju – išvykoje. Įdomu tai, jog mače su Gardabairo „Sjarnan“ vienuolike 89 minutę Habnarfjorduro miesto komandos futbolininkai rezultatą išlygino, bet po minutės šeimininkai dar kartą atstatė turėtą pusiausvyrą ir šventė pergalę 2-1.

Po 11 turų „Urvalsdeild“ čempionate FH klubas turnyrinėje lentelėje nusileidžia tik pirmenybių lyderiui Reikjaviko KR. Pastarasis šalies čempioną lenkia dviem taškais bei yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Prieš kovas Europoje islandų ekipa pastiprinimo nesulaukė, bet dalyvavo perėjimų rinkoje. Maždaug už 25 tūkst. eurų į Danijos „Kobenhavn“ klubą išvyko 18-metis puolėjas Kristjanas Floki Finnbogasonas, todėl pastarasis prieš „Ekraną“ tikrai nežais.

Islandai paskutinį kartą Senojo žemyno turnyruose žaidė prieš dvejus metus. 2011 metais juos Europos lygos atrankoje įveikė Funšalio „Nacional“ ekipa (Portugalija). FH gali pasigirti tik tuo, jog išvykoje yra sužaidęs lygiosiomis 1-1 su tokiais klubais kaip Birmingemo „Aston Villa“ ar Borisovo BATE.

FH treneris Heimiras Gudjonssonas: „Esame nusiteikę gerai. Kelionė labai neišvargino. Kaip matėte, šiandien šiek tiek lengvai pasitreniravome, tad esame pasiruošę susitikti su „Ekranu“. Sunku prognozuoti kas bus rytoj, bet manau, kad turėtų būti įdomus mačas. Dar būdami Islandijoje mes skyrėme keletą valandų „Ekrano“ žaidimo analizavimui. Turėjome vaizdo įrašų, todėl susidarėme nuomonę apie juos. Komanda gerai organizuota, todėl mums nebus lengva. Žinoma, mes taip pat nesame silpni, todėl esu optimistas ir tikiu, kad rytoj pasieksime teigiamą rezultatą. Mus tenkintų ir lygiosios. Tai būtų geras rezultatas išvykoje, tačiau dar nuostabiau čia būtų švęsti pergalę. Vienas iš mūsų tikslų - išsaugoti „sausus“ vartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių