„Ekranas“: privalome patekti į kitą Čempionų lygos etapą

  • Teksto dydis:

Prieš UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynes ekraniečių stovykloje verda pasiruošimo darbai. Panevėžiečiai daug dėmesio skiria gynybai, kadangi varžovų ekipos pagrindinė jėga - puolėjai ir krašto saugai.

Jau antradienį Lietuvos ir Islandijos čempionai surems ginklus. 20 valandą FK „Ekranas” Panevėžio „Aukštaitijos” stadione priims islandus - FH „Hafnarfjördur”. Intensyviai mačui besiruošiantys ekraniečiai tvirtina, kad islandus sutiks nusiteikę kovoti tik dėl pergalės.

„Ekrano” gynėjas Vaidas Slavickas sako, kad panevėžiečiai turi slaptų ginklų, tačiau juos atskleis tik antradienį.

– Vaidai, kokie tavo pastebėjimai apie varžovus?

– Žiūrėjome vaizdo įrašus, kuriuose treneriai parodė, kuo pavojingi yra islandai, į ką turime atkreipti dėmesį. FH turi stiprius puolėjus, stiprius krašto saugus, bet bandysime juos sustabdyti. Puolėjas pas juos labai stiprus, "kabinasi" už aukštų kamuolių. Fiziškai gerai sudėti vyrukai.

– Ar turite paruošę staigmenų islandams?

– Žinoma, kad turime slaptų ginklų. Kažką prieš juos panaudosime.  Antradienį aikštėje viską ir pamatysime.

– Turbūt domėjotės ir varžovų žaidimo subtilybėmis?

– Žiūrime vaizdo įrašus, analizuojame juos. Treneriai turi sukaupę nemažai įvairios medžiagos apie islandų komandą. Jie duos mums nurodymus, o mes stengsimės pasiekti teigiamą rezultatą.

– Pirmosios rungtynės vyks namuose. Ar tai privalumas?

– Visi sako, kad geriau dvikovą pradėti rungtynėmis išvykoje, bet burtai yra burtai. Pirmąsias rungtynes žaisime namie, todėl svarbu nepraleisti įvarčio. Ir, žinoma, įmušti reikia.

Komandos vidurio gynėjas Edvinas Girdvainis sako, kad treneriai akcentuoja, jog antradienį bus itin svarbu neutralizuoti svečių puolėjus.

– Edvinai, peržiūroje dalyvavo tik gynėjai. Apie ką kalbėjote su treneriais?

– Treneriai akcentavo būtent gynybinį darbą. Analizavome jų puolimo grandį. Turėsime visas rungtynes išlaikyti koncentraciją ir neleisti jiems žaisti savo futbolo.

– Kuo pavojingi jų puolėjai?
– Jie - techniški žaidėjai. Net kai mes patys laikysime kamuolį, turėsime stebėti, kaip juda FH puolėjai. Negalima užmigti, nes jie visada "lipa" į priekį, bėga, kovoja dėl kiekvieno kamuolio.

– Kokių rungtynių tikiesi antradienį?

– Europoje nė vienų rungtynių nebūna lengvų. Šitas mačas irgi ne išimtis. Manau, kad per likusias dienas pabaigsime pasiruošimą rungtynėms šimtu procentų. Kausimės iš visų jėgų, nes privalome patekti į kitą etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių