„Ekranas“ iškovojo triuškinančią pergalę

Panevėžio "Ekranas" žengė rimtą žingsnį A lygos aukso medalių link. Lietuvos čempionato lyderių dvikovoje trečiadienį panevėžiečiai svečiuose susitiko su nugalėtojų titulą ginančiu FBK "Kauno" klubu ir įveikė varžovą įtikinama persvara 3-0.

Pirmąjį įvartį "Ekranas" įmušė mačo pradžioje po standartinės situacijos. 13 rungtynių minutę V.Kavaliauskas kairiajame krašte uždirba baudos smūgį. Po D.Bičkos perdavimo į baudos aikštelę, L.Rimavičius liečia kamuolį, o šį iš arti į vartus nukreipia D.Gleveckas.

Po pirmojo kėlinio "Ekranas" atsidūrė žingsniu arčiau čempionų titulo. Išnaudota standartinė situacija leido panevėžiečiams pirmauti 1-0.

"Kauno" atakos buvo nesėkmingos ir per paskutines 20 minučių, mat Lietuvos čempionai praleido dar du įvarčius.

71 rungtynių minutę "Ekranas" pasinaudoja "Kauno" klaida ir didina persvarą. I.Zelmikas, bandydamas išmušti kamuolį, atiduoda jį tiesiai V.Trakiui, kuris priartėja prie baudos aikštelės krašte ir pažeme pasiunčia kamuolį į vidurį. Ten atbėgusiam V.Kavaliauskui belieka sušaudyti E.Dreerį.

"Ekranas" 85 rungtynių minutę tik įtvirtina savo pergalę. Kontratakoje V.Trakys smūgiuoja iš maždaug 28 metrų pažeme ir nors E.Dreeris liečia kamuolį, šis vis tiek įrieda į vartus. Rezultatas 3-0.

Turnyrinėje lentelėje "Ekranas" padidino persvarą prieš "Kauną" iki aštuonių taškų, nors dar yra sužaidęs rungtynėmis daugiau.


Šiame straipsnyje: futbolasFBK KaunasEkranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių