Dvikovoje su lenkais išbandė naujokus

Pertraukos A lygos čempionate metu futbolo klubai netinginiauja. Ekipos ne tik žaidžia kontrolines rungtynes, bet ir bando naujokus. „Jonavos“ klubas trečiadienį išmėgino jėgas su svečiais iš Lenkijos „Wigry“ futbolininkais.

Varžovus iš Suvalkų jonaviečiai pasirinko neatsitiktinai. Čia ne vienerius metus yra dirbęs dabartinis Jonavos ekipos treneris Donatas Vencevičius. Tiesa, ir komandų lygis, ir sportinė forma gerokai skiriasi. Jei Lietuvos A lygos pirmenybės - pačiame įkarštyje, tai Lenkijos pirmosios (antrosios pagal pajėgumą) lygos čempionatas dar neprasidėjo, tad svečių kolektyvas dar tik lipdomas sezonui. Šiemet „Wigry“ pirmenybes baigė 9-oje vietoje.

Nuo pat pirmųjų minučių Jonavos centriniame miesto stadione, kuriame susirinko nemažai žiūrovų, užvirė atkakli kova. Eksperimentinės sudėties žaidę šeimininkai iškart į kovą metė keletą naujokų. Tarp jų buvo ir kaunietis, Kauno „Stumbro“ ekipos auklėtinis Erikas Skripkinas. Šis nedidukas techniškas saugas aikštėje praleido vis pirmąjį kėlinį. Dešiniajame krašte aktyvumu išsiskyrė iš Utenos "Utenio" neseniai atleistas gynėjas Aurimas Tručinskas. Vis dėlto žaidimo gijas savo rankose laikė jonaviečių senbuviai - broliai Tautvydas ir Tadas Eliošiai, atraminis saugas Martynas Dapkus. Kamuolį sumaniai prilaikydavo ir naujausias "Jonavos" pirkinys ukrainietis Kirilas Siličius, puolimo smaigalyje aktyvus buvo jo tėvynainis Maksimas Marusičius. Nors ekipos turėjo keletą palankių progų įmušti, nė vienai jų nepavyko nuginkluoti vartininkų. Antrąjį kėlinį šeimininkai pakeitė beveik visą sudėtį, korekcijų atliko ir svečiai. Į veją žengė kaunietis Klaudijus Upstas, „Lietavos“ senbuvis saugas Tomas Salamanavičius bei kiti. Vis dėlto žaidimo braižas ir rezultatas nepasikeitė. Mačas baigėsi be įvarčių.

„Kovos buvo daug, nors pats žaidimas nebuvo labai patrauklus žiūrovų akiai. Matėsi, kad komandos, besirengiančios artėjantiems oficialiems mačams, sprendžia savo užduotis“, - pakomentavo buvęs „Kauno Žalgirio“ treneris Vitalijus Stankevičius.

Beje, jonaviečiai taps pirmaisiais ir bene svarbiausiais „Kauno Žalgirio“ varžovais po pertraukos. Liepos 22-ąją 17-ajame A lygos ture žalgiriečiai „Jonavą“ priims savo aikštėje. Turnyro lentelėje kauniečiai su 9 taškais lieka paskutiniai – 8-ti, jonaviečiai su 16 taškų – šešti. Tarp jų įsiterpęs Kauno „Stumbras“ turi 15 taškų.

Iki to laiko „Jonava“ sužais dar vieną kontrolinį mačą penktadienį savo aikštėje su „Koge“ klubu iš Danijos.


Šiame straipsnyje: JonavaWigryfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių