Du „Stumbro“ žaidėjai išvyksta į Lisabonos „Benfica“

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ futbolo klubo gynėjas Rimvydas Sadauskas ir puolėjas Nauris Petkevičius išvyksta į praėjusiais metais „Globe Soccer“ geriausia pasaulio futbolo akademija išrinktą Lisabonos „Benfica“.

Į Portugalijos sostinę „Stumbro“ futbolininkai išvyks ketvirtadienio rytą ir daugkartinių šalies čempionų Lisabonos „Benfica“ klube praleis kiek daugiau nei savaitę, per kurią dalyvaus komandos treniruotėse ir pasisems neįkainojamos patirties.

20-metis vidurio gynėjas R. Sadauskas šiame sezone yra vienas „Stumbro“ gynybos ramsčių. „SMScredit.lt A lygoje“ jis sužaidė 24 rungtynes ir įmušė vieną įvartį. Jis taip pat yra kviečiamas į Lietuvos U-21 rinktinę.

„Kad teks skristi į Lisaboną sužinojau vos prieš savaitę. Ši žinia mane labai maloniai nustebino, nes tai visada buvo mano svajonė – išvykti už Lietuvos ribų ir išmėginti savo jėgas svetur. Man tai yra geras šansas įrodyti savo vertę ir galbūt likti Portugalijoje, tačiau puikiai suprantu, kad reikia save parodyti iš geriausios pusės“, – fcstumbras.lt kalbėjo R. Sadauskas.

„Stumbro“ vicekapitonui tai bus pirmoji patirtis užsienyje, kurios jis laukia su nekantrumu. „Tai ne tik labai naudinga patirties atžvilgiu, bet ir galimybė pamatyti tikrąjį futbolą vienoje geriausių pasaulio futbolo akademijų. Šiuo metu esu visiškai ramus ir nejaučiu kažkokio jaudulio, tačiau man tai bus pirmoji tokia patirtis, tad sunku pasakyti, kaip jausiuosi ten nuvykęs. Stengsiuosi išlikti ramus ir gerai pasirodyti.“

Kitas „Stumbro“ žaidėjas, kuris turės galimybę savo vertę įrodyti Lisabonoje, vos 16 metų puolėjas N. Petkevičius. Jis Lietuvos futbolo A lygoje šiame sezone jau sužaidė šešias rungtynes.

„Labai nustebau ir apsidžiaugiau sužinojęs šią žinią iš mūsų trenerio M. Barreto. Tai labai puikus šansas išmėginti savo jėgas kitoje šalyje. Stengsiuos parodyti save iš geriausios pusės. Praleisti daugiau nei savaitę Lisabonos „Benfica“ bus kažkas tokio. Noriu pasisemti kuo daugiau patirties“, – tikino N. Petkevičius.

Prieš kurį laiką Kaune visą savaitę praleido Lisabonos „Benfica“ atstovas, kuris stebėjo „Stumbro“ treniruotes ir rungtynes.

„Labai džiaugiamės, jog R. Sadauskas ir N. Petkevičius turi tokią galimybę. Tai talentingi vaikinai, kurie įgauti patirties ir pademonstruoti savo vertę galės geriausia pasaulyje išrinktoje akademijoje. Taip pat tai yra geras mūsų klubo darbo įvertinimas. Esame dėkingi „Benfica“ klubui ir tikimės, jog ir toliau išlaikysime puikius santykius su šia ekipa“, – fcstumbras.lt kalbėjo vyriausiasis „Stumbro“ trenetis Mariano Barreto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių