Dopingo tyrimai pasaulio čempionate – paskutinysis pagautas lieka D. Maradona

  • Teksto dydis:

FIFA pranešė, kad neužfiksuota nė vieno dopingo atvejo, ištyrus beveik 4 tūkst. mėginių, paimtų nuo sausio pagal programą pasaulio futbolo čempionatui. Pastarasis dopingo atvejis nustatytas 1994 metų pasaulio pirmenybėse JAV, kur buvo pagautas argentinietis Diego Maradona.

Pagal 2018 metų testų programą, 626 testai buvo padaryti per čempionatą. Po kiekvienerių rungtynių buvo tikrinami po du abiejų komandų žaidėjai. Iš viso 108 testai buvo atlikti ne rungtynių dienomis.

Kai kurie futbolininkai iš keturių turnyre likusių komandų, jau buvo patikrinti aštuonis kartus šiais metais, teigė FIFA.

Perų rinktinės kapitonas Paolo Guerrero galėjo praleisti pasaulio čempionatą dėl dopingo diskvalifikacijos, kuri prasidėjo dar lapkritį, patikrinus žaidėją per Pietų Amerikos atrankos varžybas.

Futbolininkas gynėsi, kad draudžiamų medžiagų pateko į jo saldintą arbatos puodelį viename iš Limos viešbučių. Sulaukęs paramos iš kitų komandų – Prancūzijos, Australijos ir Danijos (Perų varžovių grupėje) – kapitonų, P.Guerrero buvo išteisintas prieš turnyrą.

Pasaulio čempionate atliekami testai tiriami pasaulio antidopingo agentūros (WADA) laboratorijoje Lozanoje (Šveicarija). WADA vis dar nėra pripažinusi patikima šalimi Rusijos, nuo tada, kai ji vykdė valstybiniu lygiu paremtą dopingo schemą per 2014 metų Sočio olimpines žaidynes.

FIFA buvo įpareigota neleisti Rusijos atstovams rinkti mėginių ir dalyvauti testų procese.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių