Olimpinis futbolas: Neymaras ir kiti

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo iškilmės – poryt, tačiau varžybos prasidės jau šiandien: į futbolo aikštes išbėgs moterų komandos, rytoj – ir vyrų vienuolikės.

Rinktinėms – apribojimai

Vyrų futbolo turnyre dalyvaus šešiolika rinktinių, suskirstytų į keturias grupes.

A grupėje žais Brazilijos, Danijos, Irako ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) ekipos, B – Kolumbijos, Japonijos, Nigerijos ir Švedijos, C – Fidžio, Vokietijos, Pietų Korėjos ir Meksikos, D – Alžyro, Argentinos, Hondūro ir Portugalijos.

Komandų sudėtys gerokai skiriasi nuo tų, kurios dalyvauja pasaulio ar Europos čempionatuose, nes nuo 1996 m. olimpiniuose turnyruose galioja apribojimas, kad nacionalinei rinktinei gali atstovauti trys bet kokio amžiaus žaidėjai, o visi likusieji – ne vyresni nei 23 metų.

Moterų varžybose jėgas išmėgins dvylika vienuolikių: E grupėje – Brazilijos, Kinijos, PAR ir Švedijos, F – Australijos, Kanados, Vokietijos ir Zimbabvės, G – Kolumbijos, Prancūzijos, Naujosios Zelandijos ir JAV.

2012 m. Londono olimpiadoje aukso medalius iškovojo Meksikos vyrai ir JAV moterys, sidabro – brazilai ir japonės, bronzos – korėjiečiai ir kanadietės.

Bus į ką pažiūrėti

Futbolo ekspertai, kaip ir sirgaliai – užima skirtingas pozicijas: vieni tvirtina, kad dėl žaidėjų amžiaus apribojimo olimpiniai turnyrai – nevisaverčiai, kiti – kad žaidynės yra dar viena galimybė pasireikšti jaunimui.

Vis dėlto Rio de Žaneire bus į ką pažiūrėti, o komandų paraiškose – ne vien mažai žinomos, bet ir itin skambios pavardės.

Antai Brazilijos rinktinę į priekį ves Neymaras, Marquinhosas ir Rafinha (visi – ispanų klubas "Barcelona") ir Felipe Andersonas (Romos "Lazio"), Vokietijos – Matthiasas Ginteris ir Svenas Benderis (abu – Dortmundo "Borussia") ir Larsas Benderis (Leverkuzeno "Bayer"), Argentinos – Geronimas Rullis ("Real Sociedad") ir Angelis Correa (Madrido "Atletico"), Pietų Korėjos – Son Heung-Minas ("Tottenham Hotspur"), Kolumbijos – Teofilo Gutierrezas (Lisabonos "Sporting"), Meksikos – Oribe Peralta ("America"), Portugalijos – Salvadoras Agra (Madeiros "Nacional"), Sergio Oliveira ("Porto") ir Andre Martinsas ("Sporting").

Tikimasi, kad dar ryškiau suspindės 20-metis vokietis Julianas Brandtas ("Bayer"), Madrido "Atletico" stratego Diego Simeone's 21-ų sūnus Giovannis (Buenos Airių "River Plate") ar 19-metis brazilas Gabrielis Jesus (San Paulo "Palmeiras").

Brazilas trokšta aukso

Brazilijos rinktinės kapitonas Neymaras kupinas ryžto iškovoti aukso medalį.

"Olimpiada – varžybos, kurių mano šalies futbolo komanda dar nė karto nelaimėjo. Tikiuosi, rugpjūčio 20-ąją "Maracanos" stadione triumfuosime mes. Joks kitas futbolininkas netrokšta olimpinio aukso labiau nei aš", – kalbėjo 24-erių brazilas.

"Man šios žaidynės – ypatingas iššūkis, nes nenoriu būti brolio šešėlyje. Galimybė dalyvauti olimpiadoje dažnai pasitaiko tik kartą per gyvenimą, todėl stengsimės užsibūti Rio de Žaneire – bent iki finalo", – teigė vokietis S.Benderis, nacionalinei vienuolikei atstovausiantis kartu su broliu dvyniu Larsu.


Šiame straipsnyje: NeymarasOlimpiadario2016

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių