D. Barauskas: esame pajėgūs atimti taškų net iš čempionų

  • Teksto dydis:

Jau šį trečiadienį Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione  Kauno „Stumbras“ A lygos 6-ojo turo rungtynėse priims Vilniaus „Žalgirį“ ir sieks pirmosios pergalės.

Šis mačas bus išskirtinis šalies čempiono „Stumbro“ klubui paskolintiems Dominykui Barauskui ir Danieliui Romanovskiui bei pilnateisiu „Stumbro“ nariu jau tapusiam Aldui Korsakui.

Iš šių futbolininkų kol kas sėkmingiausiai „Stumbro“ sudėtyje įsitvirtino D. Romanovskis, kuris aikštėje pasirodė visose komandos rungtynėse šio sezono A lygoje.

Tuo tarpu A. Korsakas ir D. Barauskas sunkiai dirba treniruotėse, sėkmingai ir pergalingai gina „Stumbras B“ garbę LFF Pirmoje lygoje bei kantriai laukia savojo šanso pagrindinės komandos gretose.

Prieš dvikovą su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“ trumpam pokalbiui pakvietėme D. Barauską.

- Dominykai, kuo išskirtinės tau bus rytojaus rungtynės su „Žalgiriu“?, – fcstumbras.lt pasiteiravo futbolininko.

- Rungtynės laukia tikrai įdomios, nes „Žalgiris“ negali prarasti taškų, o mums pats laikas juos iškovoti. Man pačiam šis mačas tikrai bus išskirtinis, nes varžovas – komanda, kuriai priklausau. Tačiau tai suteikia tik dar daugiau motyvacijos ir labai norisi įrodyti, kad galiu žaisti A lygoje ir prieš stipriausias komandas. Jeigu treneriai suteiktų šansą, žinoma, stengčiausi juo pasinaudoti ir atiduoti visas jėgas.

- Puikiai žinai „Žalgirio“ virtuvę ir pajėgumą – kokios tavo nuomone yra stipriosios „Žalgirio“ pusės?

- Žinoma, bus labai sunku, „Žalgiris“ jau ilgus metus Lietuvoje laimi visus titulus, tačiau mes tikrai galime sukovoti. Esame pajėgūs iškovoti taškus. Vilniečių stipriosios pusės – individualiai labai stiprūs žaidėjai, kurie bet kada gali nulemti rungtynių baigtį. Jie pavojingi tuo, jog visada kovoja iki galo ir tik dėl pergalės. Tai reiškia, jog norint iškovoti taškus maksimaliai susikaupę turėsime žaisti visą mačą.

- Po pralaimėjimų sezono pradžioje pastaruoju metu atrodome solidžiai, sukuriame daug progų, tačiau kol kas pergalių pasiekti nepavyko. Kaip manai, ko trūksta?

- Labiausiai mums trūksta realizacijos, nes jei realizuotume bent 50 procentų susikurtų progų, tikrai turėtume ženkliai daugiau taškų.

- Kaip pats jautiesi „Stumbro“ komandoje, ar tikiesi greitu metu sulaukti savojo šanso A lygoje?

- Jaučiuosi tikrai gerai ir labai laukiu savojo debiuto A lygoje „Stumbro“ sudėtyje.

Rungtynės tarp Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ jau šį trečiadienį 18 val. bus žaidžiamos Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione. Įėjimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių