„Chelsea“ futbolininkai – „Premier“ lygos čempionai

  • Teksto dydis:

Londono „Chelsea“ futbolininkai pagaliau užsitikrino Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą.

Po labai atkaklios kovos išvykoje Antonio Conte auklėtiniai 1:0 palaužė „West Bromwich Albion“ ekipos pasipriešinimą ir užsidėjo lygos karūną.

Rungtynės iš esmės vyko „į vienus vartus“ nuo pat jų pradžių, „Chelsea“ daug atakavo ir gaudė savo įvartį. Vis dėlto atkakli WBA gynyba neleido pasiekti įvarčio iki pat antrojo kėlinio pabaigos.

Tik 83-ąją minutę prieš kelias minutes po keitimo pasirodęs belgas Michy Batshuay nuginklavo varžovų vartininką.

M.Batshuay tai buvo pirmasis įvartis komandos gretose nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio.

Iki įvarčio „Chelsea“ futbolininkai buvo atlikę net 22 smūgius link varžovų vartų, kėlę 8 kampinius, o pagal kamuolio kontrolę rungtynes baigė pirmaudami 70:30.

Su 87 taškais „Chelsea“ dabar turi 10-ies taškų persvarą nuo „Tottenham“, kuriems liko sužaisti tik tris susitikimus. Taigi pavyti lyderių jie jau nebegali.

„Chelsea“ laimėjo šeštąjį titulą istorijoje. Pirmasis triumfas buvo dar 1954–55 metais, o kitus keturis trofėjus Londono ekipa laimėjo jau šiame tūkstantmetyje – 2004–05, 2005–06, 2009–10 ir 2014–15 m. sezone.

Šiemet „Chelsea“ dar laukia FA taurės finalas, kuriame gegužės 27-ąją dieną žais su „Arsenal“. Pergalės atveju tai būtų antrasis dublis istorijoje po triumfo 2009–10 m.

Aukščiausio diviziono istorijoje „Chelsea“ pagal titulus pavijo „Sunderland“, tačiau dar gerokai atsilieka nuo lyderių. „Manchester United“ yra iškovojusi 20, „Liverpool“ – 18, o „Arsenal“ – 13 titulų. Devynis turi „Everton“, septynis – „Aston Villa“.

Kitose rungtynėse Liverpulio „Everton“ futbolininkai namuose 1:0 (0:0) palaužė „Watford“ ekipą.

Pergalingą įvartį pelnė 56-ąją minutę pasižymėjęs Rossas Barkley.

„Everton“ ekipa dar prieš šį turą buvo užsitikrinusi 7-ąją vietą čempionate – jiems liko vienerios rungtynes sezone. „Watford“ su 40 taškų užima 15-ąją vietą ir per likusias dvejas rungtynes gali tiek pakilti, tiek kristi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių