Čempionų lygos rungtynėse teisėjus vertino lietuvis

UEFA Čempionų lygos rungtynėse dalyvavo ir Lietuvos atstovas - dvikovos tarp Borisovo "BATE" ir Sankt-Peterburgo "Zenit" teisėjų inspektoriumi buvo paskirtas Gercas Žakas.

G.Žakas licenciją inspektuoti UEFA varžybas gavo mažiau nei prieš du mėnesius, tad tokio lygio rungtynės jam buvo pirmosios. "Gavęs pranešimą iš UEFA, tris kartus jį perskaičiau, kol patikėjau, kad man teks inspektuoti šias rungtynes, buvo tikrai labai netikėta", - UEFA įvertinimu džiaugėsi G.Žakas.

Pasak inspektoriaus, šios rungtynės Baltarusijoje sulaukė didžiulio žiniasklaidos ir sirgalių dėmesio, o jam paliko neišdildomą įspūdį: "Rungtynės sukėlė didžiulį ažiotažą - 30 tūkst. vietų stadionas Minske buvo pilnas žmonių, apie 4 tūkst. sirgalių atvažiavo iš Sankt Peterburgo. Atmosfera buvo ypatinga, vis dėlto šios rungtynės labai svarbios - laimėjęs "Zenito" klubas išsaugojo galimybę patekti į kitą Čempionų lygos etapą, be to, vyksta kova ir dėl trečios vietos grupėje - ją užimsianti komanda patenka į UEFA taurės turnyrą."

"BATE" ir "Zenit" dvikovoje teisėjavo arbitrų brigada iš Prancūzijos, kuriai vadovavo Stephanas Lannoy. "Teisėjams šios rungtynės buvo vidutinio sunkumo. Rungtynių eiga priklauso nuo paties teisėjo - jis padaro jas sunkias arba ne, svarbu, kad sugebėtų jas valdyti. Šįkart teisėjo darbas buvo gana aukšto lygio, jį įvertinau 8,4 balo, o tai - tikrai aukštas pažymys," - pasakojo teisėjų inspektorius.

Konferencijoje po rungtynių kalbėjęs Sankt Peterburgo "Zenit" treneris Dickas Advocaatas buvo nepatenkintas, kad jo vadovaujamos ekipos žaidėją S.Puygrenier teisėjas pašalino iš aikštės, bei tikino, kad S.Lannoy trūksta teisėjavimo panašaus lygio varžybose patirties.

Inspektoriaus G.Žako teigimu, šie D.Advocaato žodžiai nėra pagrįsti, o S.Lannoy šiuo metu patenka į geriausių Prancūzijos teisėjų trejetuką. "Sprendimas pašalinti žaidėją buvo teisingas, juk žinome, kad gavęs geltoną kortelę žaidėjas turi saugotis, kad negautų antros, tačiau jis sužaidė labai grubiai ir pelnytai buvo pašalintas iš aikštės," - konstatavo G.Žakas.


Šiame straipsnyje: futbolasGercas Žakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių