Čempionų lygoje prasideda aštuntfinalio kovos

Ilgai laukta diena – atėjo. Antradienį UEFA Čempionų lygoje prasideda aštuntfinalio kovos, kurios žada išskirtinę intrigą.

Pirmieji 2015 metų Čempionų lygos rungtynes tarpusavyje sužais Paryžiaus „Saint-Germain“ – Londono „Chelsea“ ir Donecko „Shakhtar“ – Miuncheno „Bayern“ futbolininkai.

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Londono „Chelsea“

Viena įdomiausių aštuntfinalio porų. Šios komandos tarpusavyje susigrūmė jau praėjusį sezoną, kai po atkaklios kovos „Chelsea“ pateko į turnyro pusfinalį. Laurent`o Blanc`o auklėtiniai trokšta keršto, tačiau sustabdyti įsibėgėjusį „mėlynųjų“ traukinį PSG ekipai bus itin sunku.

Prancūzijos čempionai sezoną Čempionų lygoje pradėjo F grupėje, kurioje buvo „Barcelona“, Amsterdamo „Ajax“ ir Nikosijos APOEL. PSG šioje grupėje surinko 13 taškų ir tik po vieną kartą patyrė lygiąsias bei pralaimėjimą. Vis dėlto su 15 taškų F grupės nugalėtoju tapo Katalonijos klubas.

Tuo metu Londono „Chelsea“ komandai teko G grupė, kurioje laukė Gelzenkircheno „Schalke“, Lisabonos „Benfica“ ir „Maribor“ barjeras.  Jose Mourinho auklėtiniai tik du kartus sužaidė lygiosiomis ir šventė keturias pergales, o „Chelsea“ su 14 taškų užtikrintai liko pirmoje vietoje.

Šalies pirmenybėse PSG klubui sekasi ne itin sėkmingai ir su 49 taškais užimama tik trečia pozicija, nors nuo pirmaujančio „Lyon“ atsiliekama tik 2 taškais. Paskutinėse rungtynėse Paryžiaus ekipa namuose apmaudžiai sužaidė taikiai su „Caen“ futbolininkais.

Londono „Chelsea“ klubui Anglijos „Premier“ lygoje sekasi kur kas geriau. „Aristokratai“ užtikrintai užima pirmąją vietą ir žingsnis po žingsnio artėja titulo link. Prieš rungtynes su PSG „Chelsea“ turėjo nemažai poilsio, nes paskutinį susitikimą sužaidė vasario 11-ąją dieną, kai minimaliu skirtumu buvo įveiktas Liverpulio „Everton“.

PSG prieš mačą su Londono vienuolike patyrė skaudžių nesėkmių. Savaitgalį traumas patyrė net keturi komandos žaidėjai – Yohanas Cabaye, Marquinhosas, Lucasas Moura ir Serge`as Aurier. „Chelsea“ netekčių neturi, tačiau dėl traumos vis dar gali susitikimą praleisti Johnas Mikelis.

Donecko „Shakhtar“ – Miuncheno „Bayern“

Ukrainiečių burtai neturėjo pradžiuginti, nes laukia du susitikimai su varžovus šluojančiu Miucheno „Bayern“ klubu. Pirmasis susitikimas įvyks neramumų krečiamoje Ukrainoje, Lvovo miesto stadione.

„Shakhtar“ dėl patekimo į aštuntfinalį varžėsi H grupėje. Joje ukrainiečių laukė „Porto“, Bilbao „Athletic“ ir Barysavo BATE. Donecko ekipa turėjo vargo šioje grupėje ir su 9 taškais liko antroje vietoje. Vis dėlto „Shakhtar“ gali pasigirti skambiomis pergalėmis, kuomet du kartus buvo pažemintas BATE klubas. Sykį baltarusiai pralaimėjo rezultatu 0:7, o kitą kartą – 0:5.

2013 metų Europos čempionai pateko į „mirtininkų“ E grupę, kurioje kartu su bavarais varžėsi „Manchester City“, „Roma“ ir Maskvos CSKA. Josepo Guardiolos auklėtiniai užtikrintai užėmė pirmąją vietą ir tik sykį prarado taškus, rezultatu 3:2 nusileidę „Man City“ klubui.

Ukrainos futbolo pirmenybėse „Shakhtar“  po 14 turų užima antrąją vietą ir 5 taškais nusileidžia Kijevo „Dinamo“. Šiuo metu Ukrainos „Premier“ lygoje vyksta pertrauka, o „Shakhtar“ paskutinį kartą sužaidė draugiškas rungtynes, kai rezultatu 1:2 buvo nugalėtas „AaB“ klubas.

Tuo metu „Bayern“ Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse neturi sau lygių. Bavarai su 52 taškais užima pirmąją vietą ir nuo artimiausio persekiotojo turi įgiję 8 taškų pranašumą. Paskutinės rungtynės J. Guardiolos treniruojamai komandai buvo tobulos – rezultatu 8:0 sutryptas „Hamburger“.

Ukrainos čempionai pirmajame aštuntfinalio mače turės verstis be suspenduoto saugo Taraso Stepanenko. Tuo metu „Bayern“ klubui dėl patirtų traumų negalės padėti Xabi Alonso, Philippas Lahmas, Javi Martinezas ir Thiago Alcantara.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių