„Calcioscommesse“ - dar viena dėmė Italijos futbolui

Italijos futbolas niekaip nesugeba išbristi iš lažybų skandalo liūno. Praėjus vos keliems metams po „Calciopoli“ skandalo, kai į žemesnį divizioną buvo išvarytas tituluočiausia šalies komanda Turino „Juventus“, Apeninų futbolą užliejo nauja sutartų rungtynių skandalų virtinė.

Prieš keletą dienų Kremonos prokuratūra sulaikė 19 asmenų, įsivėlusių į taip vadinamą „Calcioscommesse“ bylą.

Už grotų iš karto atsidūrė Romos „Lazio“ kapitonas Stefano Mauri, o dabar Sankt Peterburgo „Zenit“  marškinėlius vilkinčiam gynėjui Domenico Criscito šis skandalas kainavo prarastą vietą Italijos rinktinės sudėtyje, kuri žais netrukus Lenkijoje ir Ukrainoje prasidėsiančiame 2012-ųjų metų Europos čempionate.

Futbolininkas buvo apklaustas Italijos rinktinės treniruočių stovykloje netoli Florencijos. Nors kol kas oficialių įrodymų nėra, Italijos rinktinės vyriausiasis strategas Cesare Prandelli nusprendė pasielgti principingai ir vakar paskelbtoje galutinėje 23 futbolininkų sąraše D.Criscito pavardės neatsirado.

Vis dėlto vieta „Squadra Azzurra“ sudėtyje atsirado kitam į rungtynių pirkimo skandalą patekusiam žaidėjui - Leonardo Bonucci dalyvaus Europos futbolo čempionate. Tokį sprendimą priėmęs Italijos rinktinės strategas motyvavo tuo, jog oficialių pranešimų ir patvirtinimų dėl futbolininko dalyvavimo nelegalioje veikloje nėra.

„Calcioscommesse“ skandalo epicentre atsidūrė ir šiemet „Juventus“ klubą prie „Serie A“ čempionų titulo atvedęs treneris Antonio Conte. Trenerio namuose buvo atlikta krata, kadangi kyla įtarimų dėl jo dalyvavimo nelegalioje veikloje, kai jis prieš keletą metų dirbo „Sienos“ komandos vyriausiuoju treneriu ir išvedė ją į elitinę „Serie A“ lygą.


Šiame straipsnyje: Italijafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių