Buvęs „Kauno“ saugas veda „Lietavą“ į triumfą 1-ojoje lygoje

Lietuvos pirmosios futbolo lygos traukinys artėja finišo link, o intriga čempionate neblėsta. Kauno FBK „Kaunas“ klubui teks gerokai paplušėti norint išsilaikyti turnyro lentelės viduryje, o buvusio šio klubo žaidėjo vedama Jonavos „Lietava“ artėja aukso medalių link.

„Rungtynės buvo ypatingai sunkios, nes nuo taurės turnyro dvikovos praradome net 7 žaidėjus. Teko į aikštę leisti visus futbolininkus, kuriuos tik turėjau“, - atsiduso „Lietavos“ treneris Marius Bezykornovas. Šis 39-erių metų saugas 31-ajame 1-osios lygos ture Jonavos klubui ne tik vadovavo nuo trenerio tiltelio, bet ir pats pelnė pirmąjį šeimininkų įvartį. Po M.Bezykornovo taiklaus spyrio 29-ąją min. nuo 11 m žymos jonaviečiai išlygino akistatos su „Panevėžio“ klubu rezultatą 1:1.

Svečių gretose jau 8-ąją min. pasižymėjo buvęs Lietuvos rinktinės saugas Mantas Savėnas. Nors vėliau komandos keitėsi pavojingais išpuoliais, „Lietavos“ ekipai pavyko palaužti nuvargusius varžovus. 72-ąją min. prasiveržimą į baudos aikštelę rezultatyviu smūgiu užbaigė saugas Lukas Miščiukas, o galutinį tašką 79-ąją min. padėjo buvęs Kauno „Atleto“ klubo saugas Eisvinas Utyra.

„Vyrai susitvarkė su užduotimis. Praleidę nesutrikome, žinojome, kad priešininkas nuvargs“, - aiškino M.Bezykornovas.

„Pralaimėjome komandai, demonstruojančiai geriausią žaidimą 1-ojoje lygoje. Antrajame kėlinyje išvis neturėjome jokių šansų“, - pripažino „Panevėžio“ treneris Virgilijus Liubšys.

Jo teigimu, jonaviečiai, artimiausius persekiotojus Vilniaus „Žalgiris-B“ futbolininkus čempionate lenkiantys 4 taškais, sieks užsitikrinti lygos čempionų titulus jau artimiausiame mače ateinantį šeštadienį Tauragėje, kai susitiks su vienu lygos autsaiderių „Tauru“. Pastarasis šiame ture tapo antirekordo autoriumi, nuo "Žalgiris B" ekipos praleidęs net 12 įvarčių. Nors net ir laimėjus Tauragėje, "Lietavai" teoriškai iki čempionato pabaigos liktų dar du mačai, o tai reikštų, kad lyderiai dar būtų pavejami, tačiau viena iš likusių dvikovų – su turnyrą palikusia Pakruojo „Kruoja-2“ neįvyks ir Jonavos klubui bus įskaityti dar 3 taškai. Tai ir garantuotų aukso medalius. 

Iškart po to „Lietavos“ laukia LFF taurės turnyro ketvirtfinalio mačai su Marijampolės „Sūduva“.

Tuo tarpu „Kauno“ ekipa su 37 taškais žengia 10-ta tarp 18 komandų. Jai ant kulnų lipa iškart du klubai – Radviliškio „Lokomotyvas“ (36 taškai) ir Telšių „Džiugas“ (35 taškai). 31-ajame ture kauniečiai savo aikštėje 0:5 kapituliavo prieš „Trakų-2“ ekipą. Kauniečiai kitame ture laikys dar sunkesnį egzaminą. Ateinantį sekmadienį jie mėgins atsilaikyti prieš vieną lygos lyderių Gargždų „Bangą“. Namuose žaisiantys gargždiškiai su 65 taškais žengia treti, vos 2 atsilikdami nuo „Žalgiris-B“ jaunimo.


Šiame straipsnyje: FBKLietavapirmoji lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių