Britų sirgaliai už smurtą Marselyje gavo kalėjimo bausmes

  • Teksto dydis:

Du britus Prancūzijos teismas pirmadienį nuteisė kalėti už jų vaidmenį per smurto proveržį Marselyje, prieš 2016 metų Europos futbolo čempionato Anglijos ir Rusijos rungtynes.

41 metų psichiatrijos slaugytojas Ianas Hepworthas (Ajenas Hepvortas) buvo nuteistas pasėdėti tris mėnesius, o 20 metų virėjas Alexander as Boothas (Aleksandras Butas) – du mėnesius.

Be to, abiem uždrausta dvejus metus atvykti į Prancūziją.

A.Hepworthas prisipažino metęs alaus butelį į policininką; tai įvyko apie 1 val. sekmadienį, po Anglijos ir Rusijos rinktinių rungtynių.

„Mano darbas – padėti žmonėms; pasielgiau kvailai“, – sakė jis teismui per vertėją.

Mėlynus marškinius vilkintis skustagalvis A.Hepworthas sakė neturėjęs jokio ketinimo smogti policininkui buteliu. „Aš norėjau padaryti įspūdį mano naujiesiems draugams prancūzams“, – pridūrė jis.

Prieš šį incidentą rungtynes stadione „Stade Velodrome“ jis stebėjo be tų draugų.

A.Boothas, vilkintis Anglijos rinktinės marškinėlius, prisipažino metęs plastmasinį alaus bokalą ir rodęs nepadorius gestus policininkams Marselio uosto rajone šeštadienį vakare.

Prokuroras Andre Ribesas (Andrė Ribesas) sakė, kad policija pranešė, jog A.Boothas metė stiklinį bokalą ir taikėsi į policininkų kojas, žemiau skydų.

A.Boothas sakė teisėjui esąs „darbštus žmogus“ ir tvirtino, kad toks elgesys jam nebūdingas.

„Atsiprašau Marselio žmonių ir policijos... Atsidūriau netinkamoje vietoje netinkamu laiku“, – kalbėjo jis teisme.

Dar aštuoni per smurto proveržį Marselyje sulaikyti aistruoliai teisiami pirmadienį – keturi britai, vienas austras ir trys prancūzai.

Pasak Marselio prokuroro, maždaug 150 įtariamų „itin gerai treniruotų“ futbolo chuliganų rusų išvengė arešto už smurtą, kuris buvo didžiausias per futbolo turnyrus nuo 1998 metų Pasaulio taurės varžybas, taip pat rengtas Prancūzijoje.

Vienas šeštadienį sunkiai sužeistas anglų sirgalius, per 50 metų amžiaus, yra ligoninėje „kritiškos, bet stabilios“ būklės, sakė pareigūnai.

UEFA perspėjo Rusiją ir Angliją, kad jų komandos gali būti pašalintos iš čempionato, jeigu jų sirgaliai toliau kels problemų.

Reaguodami į šį prašymą Anglijos komandos kapitonas W.Rooney ir jos treneris R.Hodgsonas įrašė bendrą kreipimąsi į futbolo aistruolius, kuriame paprašė vengti smurto ateityje.

„Kreipiuosi į jus, prašydamas vengti problemų, – sakė R.Hodgsonas. – Mes tikrai labai norime likti varžybose“.

„Būkite saugūs, protingi ir toliau taip pat gerai palaikykite žaidėjus“, – paragino W.Rooney.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių