Baltijos šalių futbolo federacijos pradeda strateginį bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

Estijos, Latvijos ir Lietuvos futbolo federacijos sudarė strateginės Baltijos šalių futbolo plėtros ekspertų grupę, kuri pirmąsyk susirinko Taline.

Trijų Baltijos valstybių futbolo federacijų vadovai rugpjūčio 14 d. sutarė iš aukščiausio lygio federacijų darbuotojų suformuoti ekspertų grupę. Atsakingi savo srities asmenys ir specialistai šioje grupėje diskutuos dėl konkrečių veiklos sričių.

Per pirmąjį susitikimą buvo aptartos trys temos: kova su sutartomis rungtynėmis, aukščiausių lygų plėtra ir Baltijos taurės turnyro ateitis. Sutarta šiose srityse imtis konkrečių veiksmų.

„Subalansuota futbolo plėtra mūsų regione yra svarbi. Gera futbolo reputacija ir pozicijos visose trijose valstybėse padės išplėsti mūsų sporto vaidmenį visuomenėje ir partnerių sferoje. Sportine prasme mes galėtume pasiūlyti vieni kitiems didesnę konkurenciją”, – sakė Estijos futbolo asociacijos prezidentas Aivaras Pohlakas.

„Jau pirmasis susitikimas išryškino svarbius visų trijų Baltijos šalių futbolo vizijų aspektus, idėjas ir norą tobulėti. Ši tarpusavio supratimo ir operatyvaus pasirengimo veikti pozicija gali būti pagrindas ateities projektams ir labai vertingų visam Baltijos regiono futbolui iniciatyvų įgyvendinimui. Tikrai įkvepia galimybė turėti tokius plataus požiūrio kolegas kaimyninėse šalyse, pasiryžusius dalytis savo patirtimi ir idėjomis siekiant prisidėti prie futbolo plėtros Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje”, – sakė Latvijos futbolo federacijos prezidentas Kasparas Gorkšas.

„Labai teigiamas dalykas, kad mūsų šalys bendradarbiauja, kad ėmėme į daugybę dalykų vieningai žvelgti iš bendros regiono perspektyvos. Žinome, kad galime vieni iš kitų mokytis ir vieni kitus papildyti. Futbolas vienija, o ne skaldo”, – sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Susitikime be vadovų taip pat dalyvavo kiti federacijų atstovai: Estijos futbolo asociacijos generalinis direktorius Tõnu Sirelis, Latvijos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Pukinskis ir Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gediminas Daukšys.

Kitas susitikimas, skirtas kovai su sutartomis rungtynėmis, vyks spalį arba lapkritį Rygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių