Atsukti Fortūną veidu į save teks bandyti toli nuo namų

Futbolo komentatorius Nerijus Kesminas dalijasi mintimis apie Panevėžio "Ekrano" laukianią atsakomąją dvikovą Čempionų lygos pirmajame atrankos etape.

"Triskart į varžovų vartų konstrukciją atsimušęs kamuolys, islandų vartininko kurti stebuklai ir dar keli epizodai, įrodę, kad tą vakarą sėkmės deivė Fortūna kategoriškai nenori šypsotis Panevėžio "Ekranui", praėjusį antradienį Lietuvos futbolo čempionams neleido įgyti pranašumo namuose UEFA čempionų lygos atrankos rungtynėse. Solidžią žaidybinę persvarą turėję panevėžiečiai 0:1 nusileido Islandijos "Hafnarfojurdur". Galimybė atsirevanšuoti ir peržengti pirmą europinį barjerą lieka išvykoje.

Į šalies, kurioje vasarą saulė visą parą nepasiekia horizonto, šturmą "Ekranas" išvyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Panevėžiečių gretose nebėra klubo lūkesčių nepateisinusio ir iš komandos pasitraukusio brazilo Fernando de Abreu, bet visi kiti, išskyrus ilgam iš rikiuotės iškritusius Aurimą Kučį bei Donatą Petrauską - sveiki ir pasirengę.

"Ekranas" šiuo metu nerungtyniauja "SMScredit.lt A lygoje" - šalies pirmenybėse paskelbta pertrauka iki rugpjūčio pradžios. "Hafnarfjordur" situacija kitokia. Islandijos čempionate - pats varžybų įkarštis.

Praėjusį savaitgalį panevėžiečių varžovai išvykoje 4:0 sumaitojo vieną nacionalinės lygos autsaiderių "Keflavik". Du įvarčius įmušė Atli Bjornssonas, vieną - Bjornas Sverrissonas, sykį Keflaviko futbolininkai kamuolį nukreipė į savų vartų tinklą. Formaliai "Hafnarfjordur" tapo čempionato lyderiu, bet pagal prarastus taškus dalijasi tik trečia - ketvirta vietomis su "Breidablik": titulą ginantis čempionas yra sužaidęs 12, o visi kiti lyderiai - po 11 rungtynių.

"Ekrano" futbolininkai "SMScredit.lt A lygoje" pagal surinktus taškus dalijasi antra - trečia vietomis su Klaipėdos "Atlantu".

Jei pateks į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą, Islandijos čempionai perrašys istoriją - klubas ten dar niekada nėra buvęs. "Ekranas" padarys viską, kad to neatsitiktų. "Neabejoju, kad esame stipresni, tik tai reikia įrodyti aikštėje. Tikiu, kad Islandijoje tai padarysime", - po pirmosios dvikovos Panevėžio "Aukštaitijos" stadione žadėjo vienas Lietuvos čempionų komandos trenerių Valdas Dambrauskas", pastebi N. Kesminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių