„Lietavą“ įveikę „Atlanto“ futbolininkai tapo A lygos lyderiais

  • Teksto dydis:

Dvyliktą pergalę „SMScredit.lt A lygos“ čempionato XVIII turo rungtynėse iškovojo bei į lyderio poziciją aštuonių komangų turnyre pakilo Klaipėdos „Atlanto“ (38 tšk.) klubas, antradienį svečiuose 2:1 (1:0) nugalėjęs šeštojoje pozicijoje esančius Jonavos „Lietavos“ (17 tšk.) futbolininkus.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Vytas Gašpuitis (73 min.) bei Ovidijus Verbickas (90 min.), o vienintelio įvarčio autoriumi aikštės šeimininkų gretose tapo Dominykas Galkevičius (90+2 min. iš 11 m baudinio)

Aštuonių komandų čempionate antrąją vietą užima Trakų „Trakų“ (37 tšk.) vienuolikė, o trečiojoje pozicijoje – nugalėtojos titulą ginanti Vilniaus „Žalgirio“ (35 taškai) komanda.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Klaipėdos „Atlantas“    18 12 2   4  30:16 38

2. Trakų „Trakai“          17 11 3   3  27:12 37

3. Vilniaus „Žalgiris“     16 11 2   3  33:13 35

4. Marijampolės „Sūduva“   16  8 4   4  27:20 28

5. Kauno „Stumbras“        17  5 3   9  21:31 18

6. Jonavos „Lietava“       17  4 5   8  19:27 17

7. Utenos „Utenis“         17  4 0  13  13:28 12

8. „Kauno Žalgiris“        17  1 5  11  15:37  8

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 8 įvarčiai – Abdoulas Sylla (Klaipėdos „Atlantas“).

Jonaviškius išgelbėjo vartininkas

Nuo sutriuškinimo nepadoriu skirtumu jonaviškius išgelbėjo puikias rungtynes sužaidęs vartininkas Giedrius Kvedaras, o rezultatą sušvelninti aikštės šeimininkams pavyko tik per arbitro pridėtą laiką.

Jei jonaviškiams būtų pavykę iškovoti bent tašką, neabejotinu rungtynių didvyriu būtų paskelbtas komandos vartų sargas. Tik jo neįtikėtinos reakcijos dėka pirmajame kėlinyje neįmušė Ovidijus Verbickas ir Markas Beneta. Kažkokiu būdu G.Kvedaras neleido įmušti ir Aleksejui Jepifanovui bei Mariui Papšiui.

Ypač daug progų klaipėdiečiai sukūrė standartinių situacijų metu. Į skersinį baudos smūgiu pataikė Olegas Dmitrijevas. Dusyk po jo pakelto kampinio aikštės šeimininkams teko atmušti kamuolį nuo vartų linijos po Andriaus Bartkaus ir Vyto Gašpuičio bandymu.

Pastarasis gynėjas tapo vienintelio įvarčio pirmajame kėlinyje autoriumi. Aukštaūgio smūgio galva po kampinio 22-ą minutę nesugebėjo blokuoti nei gynėjai, nei vartininkas.

Pertraukos metu „Lietavos“ treneriai atliko korekcijas žaidime, kadangi dviejų puolėjų taktika leido sukurti keletą momentų prie svečių vartų, bet savo aikštės pusėje varžovams buvo paliekama pernelyg daug erdvės.

Sutankinus aikštės vidurį, gintis Jonavos ekipai tapo lengviau, tačiau abiejų komandų žaidimą pakoregavo ir prapliupusi liūtis.

Aikštės šeimininkams pavyko porą kartų pagrasinti klaipėdiečių vartams, bet Mariaus Ganusausko ir Valdemaro Borovskio smūgius daug darbo neturėjęs Marius Adamonis atrėmė.

Nemalonumai „Lietavai“ vėl prasidėjo iki mačo pabaigos likus žaisti apie 20 minučių. Neatlaikę varžovų pasiūlyto tempo aukštaičiai vėl ėmė klysti gynyboje ir netrukus buvo nubausti.

Be priežiūros paliktas O.Verbickas idealiu smūgiu į vartų kampą padvigubino persvarą, pasižymėdamas antrose rungtynėse paeiliui. Netrukus saugas galėjo įmušti dar sykį, bet Giedrius Kvedaras šuoliu kamuolį atrėmė.

Į „Atlanto“ komandą sugrįžęs ir savo minučių aikštėje sulaukęs Andrejus Paniukovas galėjo pasižymėti jau pirmose savo rungtynėse, tačiau prieš vartus iššokęs puolėjas iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Tikslumo bei sėkmės pritrūko ir Domantui Šimkui. Po keitimo ant vejos išbėgęs futbolininkas pirmasis atsidūrė prie vartus palikusio ir kamuolio rankose neišlaikiusio G.Kvedaro, tačiau vienintele šiose rungtynėse jonaviškių vartininko G.Kvedaro klaida saugas nepasinaudojo ir mušė šalia virpsto.

Dideliam stadione susirinkusių žiūrovų džiaugsmui, paskutinę pridėto laiko minutę „Lietavai“ pavyko įmušti, Dominykui Galkevičiui šaltakraujiškai realizavus Tomo Salamanavičiaus uždirbtą baudinį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių